Valmentajien vaihtoviikot

Jääkiekkoliigassa valmentajien vaihtoviikot ovat tulleet tavaksi. Karri Kivi sai lähteä Tampereen Ilveksen heikon alkukauden jälkeen. Odotukset kaudesta olivat kovemmat, joten meritoituneelle valmentajalle osoitettiin ulko-ovea. Se ilmeisesti kannatti, sillä Ilves on nyt sarjassa viidentenä.

Vaihtelevaa menestystä

Melkoinen kuhina on käynyt myös miljoonamiesten omistamassa Turun Palloseurassa. Valmentaja sai lähteä ja kauden lopulle palkattiin JYP:iä aiemmin luotsannut valmentaja. Viimeiset tiedot kuitenkin kertovat, että ensi kaudella turkulaisia valmentaa entinen Ilveksen huippupelaaja Raimo Helminen.

Seuraavana oli vuorossa Vaasan Sport. Maukka sai lähteä ja tilalle palkattiin vaihtelevalla valmentajamenestyksellä toiminut Risto Dufva. Hänen johdolla on pelattu kolme ottelua, joista tuloksena on voitto ja kaksi tappiota. Joukkue on sarjassa viimeisenä ja pudotuspelipaikkaan on matkaa 14 pistettä.

Maukan potkut olivat virhe. Lähtöpassit olisi pitänyt antaa urheilutoimenjohtajalle, sillä hänen vastuullaan on joukkueen kokoaminen. Tuntuu siltä, että Hockey-Team Vaasan Sport Oy on halunnut luoda entiselle pelaajalleen suojatyöpaikan.

Dufvasta odotetaan pelastajaa ja pudotuspelipaikan hankkijaa. Tuulettajalla on kuitenkin hyvin muistissa Dufvan pari kautta Mikkelin Jukureissa, jolloin tulokset eivät päätä huimanneet. Myös Sportin A-juniorit ovat omassa sarjassaan viimeisinä. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Liikaa hehkutusta

Lahden Pelicans on viimeisin valmentajan vaihtanut liigajoukkue. Ville Nieminen sai lähtöpassit ja uutta päävalmentajaa etsitään. Menossa on melkoinen tappioputki. Sarja on kuitenkin suljettu eikä siitä kukaan putoa, pelasi hyvin tai huonosti.

Bukarestissa Romaniassa pidettiin viime lauantaina tilaisuus, jossa vahvistettiin jalkapallon ensi kesän EM-kisojen lohkojaot ja otteluohjelma. Suomi pelaa Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa ja Belgia sekä Venäjä kohdataan Pietarissa. Olisi suoranainen ihme, mikäli Suomi selviytyisi lohkosta seuraavaan vaiheeseen.

Suomen pääsyä kisoihin on tiedotusvälineissä hehkutettu aivan liikaa. Olkoonkin, että kyseessä on ensimmäinen kerta. Tällä hetkellä Suomi on FIFA:n maailmanrankingissä sijalla 58. Edellä ovat kaikki Pohjoismaat, joista parhaana Tanska. Rankingin kärjessä on Belgia, jonka Suomi myös kohtaa.

Joka tapauksessa pääsy EM-kisoihin tuo Palloliitolle noin yhdeksän miljoonaa euroa.