Vaasan Sport teki voittoa

Talouslukujen valossa vaasalaisella jääkiekolla pyyhkii hyvin. Vaasan Sportin juhlakauden voitto tilipuolella oli rahoituskulujen ja verojen jälkeen lähes 150.000 euroa.

Talousluvut kuulostavat hyviltä. Vielä kun urheilullisella puolella saataisiin vastaavia onnistumisia, niin talouspuoli komistuu tuosta ainakin tuplasti.

Menestyksen janoa

Sportilla on nyt etsikkoaikansa. Kuparisaaren peliareena on kesän aikana, katosta alkaen muuttanut muotoaan. Uusitut VIP- ja yleisötilat näyttävät Sportille uutta suuntaa.

Kaukalon puolella janotaan nyt menestystä, jotta häkki saataisiin otteluiltoina loppuunmyydyksi. Hallin yleisökapasiteetti nousee viiteen tuhanteen.

Sportin omat investoinnit uuteen areenan ovat vajaat miljoonaa euroa. Talouspohjaa seura hakee ravintolakerroksesta, josta se on tehnyt kahdenkymmenen vuoden vuokrasopimuksen.

Urheilusarjonen avaukset

Toivottavasti tauti on kurissa kiekkoliigan alkaessa. Sarja käynnistyy normikaudesta kolme viikkoa totuttua myöhemmin.

Lokakuuta 1. päivänä kohtaavat HPK ja Kärpät. Muut seurat ovat jäällä seuraavana iltana. Sport aloittaa kauden kolmella vieraspelillä.

Ensimmäiset vieraspelit ovat Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Kauden ensimmäinen Kasitien Derby Ässiä vastaan pelataan Porissa 9. lokakuuta ja heti seuraavana iltana Ässät on Vaasassa.

Vepsu aloittaa heinäkuussa

Jalkapallon Ykkönen käynnistyy Vaasan Palloseuran osalta vieraspelillä 4. heinäkuuta Tammisaaressa. Kotiavaus olisi pitänyt jo pelata, mutta koronarajoituksiin heinäkuussa tulevat lievennykset muuttivat ottelupäiviä.

Nyt katsomoon voidaan ottaa niin paljon katsojia, että kausikortin hankkineet mahtuvat turvallisesti lehtereille. Ensimmäinen kotivastustaja on Vepsun tavoin pitkän liigahistorian omaava Myllykosken Pallo. Peli pelataan Hietalahdessa lauantaina 11.7.

Korona kurittaa pahasti myös amerikkalaista futista. Kaupunkimme ylpeys, Royals pelaa runkosarjan viidestä pelistä kaksi kotiottelua. Elokuussa kohdataan pääkaupunkiseudun Butchers ja Botnia Bowliksi ristityssä paikallispelissä seinäjokelainen Crocodiles.