Vaasa hiljeni

Niinhän siinä kävi, että korona otti ja hiljensi koko Vaasan. Yli 10 000 kaupunkiin muualta Suomesta ja ulkomailta saapunutta opiskelijaa toivat mukanaan virusta, joka tietysti levisi useissa eri opiskelijatapahtumissa. Vaasa on erittäin kansainvälinen kaupunki, ja tämä on kansainvälisyyden negatiivinen puoli.

Ironinen tilanne

Urheilutapahtumat ovat Vaasassa tauolla marraskuun alkuun asti. Kokoontumiskielto yli 10 hengen tapahtumille on päällä ja maanantaina Vaasan kaupunki sulki koulujen liikuntasalit käyttäjiltään. Joukkueet eivät pääse harjoittelemaan juuri mitenkään, otteluita joudutaan siirtämään hamaan tulevaisuuteen ja osa otteluista voidaan joutua perumaankin. Tilanne ei näytä hyvältä.

Vaasan Sport sentään pystyy kauttaan pelaamaan ja myös harjoittelemaan. Kotiotteluita siirretään tulevaisuuteen, mikä on elinehto kauden pelaamiselle. Vuosi sitten kun Vaasa Areenaa aloitettiin rakentamaan, oli ilmoilla tieto, että Sport pelaisi kauden 10 ensimmäistä otteluaan vieraskentällä.

Ironista kyllä, niin tulee tapahtumaan, vaikka halli on käyttökunnossa. Vaikeaksi Sportin tilanteen tekee se, että kotiotteluita ei ole, eikä kotiotteluiden tuottojakaan. Vierasottelut on silti pelattava, vaikka seuran kassaan ei rahaa tulekaan mistään.

Uusi mestari

VPS:n kannalta tilanne ei ole niin paha, mutta paha se silti on. Vepsulla on kaksi kotiottelua jäljellä, mutta se joutuu pelaamaan kotiottelunsa näillä näkymin tyhjille katsomoille. Muutenkin vaikean taloustilanteen kanssa painivalle Vepsulle kahden kotiottelun tuottojen poistaminen kassavirrasta on kuin isku vyön alle.

Pohjois-Amerikassa NHL sai taas uuden mestarin, kuten myös koripallon NBA. LeBron James voitti neljännen mestaruutensa kolmannessa eri seurassa. Joka kerralla myös hänet valittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viimeistään nyt hänet voidaan nostaa kaikkien aikojen legendojen joukkoon.

NHL:n varaustilaisuudessa nähtiin myös pohjalaisväriä. Vaasalaissyntyinen Kasper Puutio varattiin Florida Panthersiin ja Uudenkaarlepyyn Joel Blomqvist kakkoskierroksella Pittsburgh Penguinsiin.