Utopistinen mitalitavoite

Yleisurheilu EM-kisat alkoivat maanantaina. Sinivalkoiset urheilijat ovat matkassa 43 urheilijan voimin. Realistiset mitalisaumat ovat yhden käden sormilla laskettavissa, eikä siinäkään tarvitse joka sormea laskea.

Ja sovitaanko sitten, että tänä vuonna ei koottuihin selityksiin lasketa hellettä? Meillä on koti-Suomessakin ollut jo 55 virallista hellepäivää, joten lämpöä ei sitten syytellä. Ennen vaikka sitä klassista, ettei päästy omalle tasolle.

Hellehän ei luita riko, mutta Berliinin kisaviikolle on luvattu jopa 37 asteen lämpötiloja.

Kattojärjestö sählää. SUL eli Suomen urheiluliitto on ollut tikun nokassa päätöksillään ja lausunnoillaan.

Seitsenottelija Maria Huntington saatiin lopulta kisoihin mukaan, vaikka SUL ilmoitti hänet vahingossa väärään lajiin eli korkeushyppyyn. Juoksija Alisa Vainiota ei sitä vastoin ilmoitettu nk. odotuslistalle, vaikka hän olisi sitä kautta näyttöjensä myötä kisapaikan saanut.

Erikoiselta tuntuu myös liiton virallinen mitalitavoite, joka on 3–4 mitalia. Toivottavasti herrat ovat oikeassa.

Keihäsputki jatkuu. Miesten keihäänheitto on laji, jonka varaan on laskettu monet kisat.

Suomi onkin ottanut keihäsmitalin viisissä viime EM-kisoissa. Nyt tätä putkea pyrkii jatkamaan vasta 21-vuotias Oliver Helander. Tänä kesänä 88.02 -tuloksen kiskaisseen nuorukaisen pitäisi mitalin saadakseen tuostakin vielä parantaa.

Villinä korttina meillä on keihäänheitossa kokenut Antti Ruuskanen. Kauden paras heitto 82,59 riittää Euroopan tilastoissa sijalle 19.

Ettei vain käy niin kuin entisen keihäänheittäjän toteamuksen Stuttgartin kisojen jälkeen: ”Saksa on paska maa.”

Kolmas derby. Vaasan Palloseuran mitalijahti Veikkausliigassa jatkuu, vaikka Seinäjoella jäätiin paikallisen kerhon kanssa maalittomaan tasapeliin. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta nyt näin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Vaasassa. Tiedossa on vähintään yhtä fyysinen matsi kuin edellinenkin.

Fyysistä taisi olla katsomonkin puolella. Vaasalaiset olivat matkassa valtavan tifon ja mustien soihtujen kanssa. Liekö nämä edesauttaneet vaasalaisfanien matkaa, sillä kotimatkalla linja-auto tuli poliisisaattueessa Ylistaroon asti.

Asetelmat lauantaille ovat mielenkiintoiset. Niin kentällä kuin katsomossakin.