Urheilut tauolla

Kaikesta turhasta tärkeintä on ollut urheilu. Nyt koko urheilu on kaukana tuostakin, kun yhteiskuntamme painii pandemian nimeltä koronavirus kourissa.

Nyt ei tarvitse aamuisin kahlata sanomalehdestä tuloksia, taulukoita ja kaikenmaailman laukaisutilastoja. Puhumattakaan viikonlopun urheilupläjäyksestä, jota televisio kotisohvalle suoltaa. Sieltä on löydetty korvikkeeksi kuitenkin urheilun tähtihetket. Kaikki maailmanmestaruudet on kohta katsottuna.

Olympialaiset vaarassa

Kaikki urheilusarjat on peruutettu, samoin kaikki urheiluharjoitukset ikään ja sarjatasoon katsomatta. Kuinka pitkäksi aikaa, sitä voi vain arvailla.

Urheilun kirkkain jalokivi, olympialaiset urheillaan neljän vuoden välein. Nyt on Tokion olympiavuosi. Kisojen avajaisten pitäisi olla 24. heinäkuuta, mutta koronaviruksen aiheuttama pandemia näyttää väistämättä lykkäävän kisoja. Sunnuntaina Kansainvälinen olympiakomitea KOK vakuutti, ettei kisoja peruta.

Järjestäjämaa Japanissa ollaan jo taipumassa olympialaisten siirtämiseen. Koska ja missä urheilutapahtuma pidettäisiin, on täysin auki.

Lopettakaa jahkaaminen ja siirtäkää kisoja heti vuodella eteenpäin.

Kansainvälinen Olympiakomitea ilmoitti päättävänsä neljän viikon kuluttua, miten Tokion kisojen kanssa edetään. Olympialaisten dead-line olisi täten 19. huhtikuuta.

Kävi kisojen kanssa lopulta kuinka tahansa, viruksen pelossa ne tulevat jäämään torsoksi. Urheilussakin mennään terveys edellä. Niin kentällä kuin katsomossakin.

Urheiluseurat kovilla

Korona vaikuttaa ihan kaikkeen. Urheiluseurat, sarjatasoon ja jäsenmäärään katsottuna ovat tilanteessa, jossa tuloja ei kerry, mutta menot ovat entisellään. Yt-neuvottelut ovat monessa seurassa jo päällä. Pienimmissäkin seuroissa ei toimita enää ihan vain talkoopohjalla.

Lajiliitoillakin on vaikeutensa. Hiihtoliitto aloitti yt-neuvottelut kestämättömän taloudellisen tilanteen johdosta.

E-urheilu nosteessa

Jotain hyvääkin. Elektroninen urheilu, e-sports on nyt vahvassa nousussa. Toki ihan vain yksikseen pelattuna. Urheilupomotkin ovat huomanneet tässä mahdollisuutensa. Pelataan ottelut virtuaalisena.

Formulakauden avaus on lykätty ainakin kesäkuulle. F1-sarjan urheilumogulit ovat päättäneet ajaa kilpailut videopeliversioina. Tietokoneversiot ajetaan samoina päivinä kuin alkuperäisiksi tarkoitetut F1-kisat. Sunnuntaina aloitetaan Bahrainin kisoilla.

Tiedä sitten onko Kimi Räikkönen pelikonsolin äärellä, mutta huomiota herättävä tempaus varmasti on. E-kisat on nähtävissä livenä monessa eri osoitteessa.

Pisteitä ei sieltä oikeaan sarjaan kuitenkaan mukaansa saa.

Maraton parvekkeella

Kyllä ihminen osaa olla kekseliäs. Verkossa pyörii kaikenlaista vessapaperirullilla neppausta ja muuta, mutta ranskanpoika pani vielä astetta paremmaksi.

Mies juoksi omalla seitsemän metriä pitkällä parvekkeella täyspitkän maratonin aikaan 6 tuntia ja 48 minuuttia.

Eikä kaveri oikaissut, sillä askelmittari varmisti juostavan matkan.