Urheilu ahdingossa

Kaikkea se koronavirus aiheuttaa. Urheilukisoja perutaan ja jos otteluita jostakin syystä vielä järjestetään, ne pelataan tyhjin katsomoin.

Kuka olisi vielä muutama kuukausi sitten tiennyt, että Tokion olympialaiset siirretään vuodella eteenpäin, jääkiekon MM-kisat perutaan, jalkapallon EM-kisat, joihin muuten Suomikin pääsi mukaan, siirretään vuodella eteenpäin, käynnissä olleet palloilusarjat keskeytettiin, mestaruudet jätettiin jakamatta ja monille aiheutettiin ehkäpä syystäkin todella pahaa mieltä.

Muuten Tokioonkin oli valittu jo seitsemän suomalaisurheilijaa.

Pahinta tässä kaikessa on kuitenkin se, että monet urheiluseurat joutuivat todella taloudelliseen ahdinkoon.

Uuden kauden valmistelut

Konkurssejakin on odotettavissa ja yt-neuvottelut ovat edessä monilla seuroilla. Jääkiekkoliigan seuroista ainakin Pelicans, SaiPa, Kalpa, Lukko ja JyP ovat jo käynnistäneet yt-neuvottelut kulujensa vähentämiseksi.

Samanaikaisesti ne kuitenkin valmistautuvat jo tulevaan kauteen ja solmivat uusia pelaajasopimuksia. Näin tekee myös Vaasan Sport, joka julkaisi muutama päivä sitten viisi uutta pelaajasopimusta.

Ihmeellisesti ne rahat vain riittävät sarjajumbonkin kukkarossa. Tosin joukkuetta pyörittävän Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen vihjaisi, että talous on tiukilla.

Samanaikaisesti yhtiön urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä totesi, että ensi kauden joukkue alkaa vähitellen olemaan kasassa.

Etsitäänkö vielä maalivahtia, yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää?

Tulevasta ei tietoa

Koripallossa, lentopallossa ja jääkiekossa mestaruus jäi jakamatta, joten ilman mestaria siirrytään uuteen pelivuoteen.

Jalkapallosarjat sekä pesäpallo käynnistyvät ehkäpä kesäkuussa ja jalkapalloliigassa pelataan, ellei ihmeitä satu kesän aikana kahdentoista joukkueen kaksinkertain sarja.

Tietysti sillä varauksella, että koronavirus pysyy aisoissa ja että suuri yleisö pääsee kartuttamaan tyhjätaskuseurojen kassoja.

Ikävintä tässä kaikessa on kuitenkin se, että kukaan ei pysty varmuudella sanomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On arveltu niinkin, että sarja saattaa käynnistyä vasta heinä-elokuussa ja pahin skenaario on se, että koko sarja perutaan.

EM-kisoja vielä suunnitellaan

Ei ole yksilöurheilijoillakaan helppoa, sillä kilpailuja ei kannata sielläkään tyhjille katsomoille järjestää. Elämme siis urheilussakin varsin mielenkiintoisia aikoja. Ei voi muuta kuin toivoa, että koronavirus antaisi periksi.

Yleisurheilun EM-kisoista elokuun loppupuolella Pariisissa saattaa tulla tämän vuoden suurin urheilutapahtuma, mikäli kaikki sujuu kuin Strömsössä. Kisoja ei ole aikanaan vielä peruutettu.

Tiedot nimittäin kertovat, että niiden suunnittelua jatketaan. Mielenkiintoista olisi myös tietää, milloin kotimainen yleisurheilukausi käynnistyy, vai käynnistyykö se ollenkaan.

Tuskin kukaan pystyy sen varmuudella vielä tässä vaiheessa vahvistamaan.