Tuuletus-ikkuna

Toistaiseksi ainut Vaasan Sportin kasvatti, joka on pelannut NHL:ssä, palasi Suomeen vuosien jälkeen. Sportin harmiksi, Oskar Osala ei palannut Sportin joukkueeseen, vaan suuntasi Oulun Kärppiin.

Moni kyseenalaisti uutisen jälkeen hänen oikean Sport-sydämensä olemassaolon, mutta fakta on ettei Osala ole mitään velkaa Sportille. Päinvastoin.

Osala on pelannut vaasalaisittain parhaan uran, ja on seuran ja kaupungin jääkiekon kruununjalokivi monella tavalla.

Tähtäimessä mestaruus. Osalalla on edelleen mahdollisuus tulla Vaasaan pelaamaan myöhempinä vuosina. Nyt hän varmasti haluaa voittaa Suomen mestaruuden, kun plakkarissa on jo KHL-mestaruuksia sekä NHL:n farmiliigan AHL:n mestaruus

Ei voi väheksyä sitä faktaa, että Mikko Manner on tämän hetken paras Liigavalmentaja, sekä Osalan ystävä.

Osala tulee saamaan seuraavassa Sport-Kärpät -ottelussa loistavan vastaanoton.

Moniko vielä muistaa alkusyksyn veikkauksia? Sport taisi olla kaikissa lukemissa rankingeissa viimeisenä. Viime kauden jälkeen, en ihmettele.

Uutispommi. Sport pelaa vapautuneesti, tehokkaasti, ja pystyy kääntämään otteluita voitoiksi. Tai ainakin pystyy olemaan häviämättä kovinkaan helposti.

Sarja on hyvin tasainen, ja Sport on tällä hetkellä seitsemäntenä. Yllättävintä on kuitenkin se, että Sport on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Olisitteko uskoneet viime kauden jälkeen? En minäkään.

Salibandyssa ei vaasalaisilla ole juurikaan ollut henkseleitä mitä paukutella. Nyt on. Kakkosdivarissa pelaava SB Paapat tekivät hurjan tempun viime viikolla, pudottaessaan Suomen Cupissa liigajoukkue OLS:in jatkosta.

Poikkeavaksi homman teki vielä se, että OLS:ia valmensi viime kaudella Paapoissa pelannut, ja SB Vaasan divarijoukuetta valmentanut Jani Lipsanen.

Seuraavaa uutispommia voidaan odotella piakkoin, sillä cupissa on jäljellä kahdeksan joukkuetta. Näistä viisi on liigajoukkueita, yksi divarista ja kaksi kakkosdivarista.

Olisihan se hauskaa saada vaikka SPV Seinäjoelta seuraavaksi vastustajaksi.

>>>>>>> Stashed changes