Tilinpäätökset pakkasella

Vain muutama viikko sen jälkeen, kun VPS ilmoitti tilinpäätöksensä olevan pakkasella 446 000 euroa, ilmoitti SJK 887 000 euron tappiostaan. SJK:lla on tosin takanaan erilainen rahoitus- ja omistajamalli, mutta kyseiset lukemat eivät ole missään nimessä hyväksyttäviä.

Makkara tai kaksi

Tutkimusten mukaan jalkapallo on ykköslaji 95 eri maassa. Kriketti, lentopallo, koripallo ja rugby ovat maailmalla isoja lajeja, jotka vievät jalkapallolta ykkössijan monessa maassa. Suomessa ja Kanadassa ykköslaji on jääkiekko. Toki tutkimus on aina tutkimus, mutta kyse on kuitenkin maailman suurimmasta lajista. Tällöin lajia pitää myös osata hallita.

Suomessa Veikkausliigan otteluissa luotetaan aivan liikaa pelkkään lajin vetovoimaan. Vetovoiman ympäriltä ei kuitenkaan löydy mairittelevia sanoja. Suoraan sanottuna tapahtumat ovat tylsiä. Otteluissa istutaan 45 minuuttia, tauolla syödään makkara tai kaksi ja taas istutaan 45 minuuttia. Se ei vaan Suomessa toimi.

Veikkausliigan tulisi vapauttaa seurat tapahtumajärjestäjän liian kireästä tapahtumamanuaalista. Sen pitäisi antaa seurojen tehdä paljon enemmän tapahtuman eteen. Jos tapahtuma kestää vain kaksi 45 minuutin erää, se ei välttämättä riitä monelle. Silloin herkästi jäädään kotisohvalle katsomaan ottelu television kautta.

Puolityhjät katsomot

Sirkustemput eivät pelasta pidemmällä ajanjaksolla juuri mitään. Jos itse ottelua tuodaan enemmän pois tapahtuman keskiöstä, satunnaiskannattajatkin löytävät varmasti useammin puolityhjinä ammottaviin katsomoihin.

Nyt seurojen kädet ovat liian sidotut eivätkä ottelutapahtumat poikkea toisistaan millään paikkakunnalla. Jopa makkarat ovat usein samalta valmistajalta. Antakaa seuroille vapaus tehdä omanlainen tapahtuma.