Terveys edellä urheilussakin

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta kielsi yli viidenkymmenen hengen kokoontumiset 25. lokakuuta asti. Näin alkajaisiksi, sillä jatkosta ei tiedä kukaan. Nyt olisi tärkeää saada kaupunkiimme iskeneet koronaketjut katkeamaan.

Hyvä, että mennään terveys edellä.

Mitä tämä Vaasan kaupungin asettama kokouskielto, ja vahva maskisuositus julkisissa tiloissa tarkalleen merkitsee?

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Sport peruutti lauantaisen sarja-avauksen kotihallissaan Ässiä vastaan. Vaasan pahentuneen koronavirustartunnan takia ainakin neljä ensimmäistä kotipeliä on pelattava muualla. Sport saa jatkaa pelejä, mutta Kuparisaaren uuden hallin avajaiset siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Muut siirrettävät kotiottelut olisi pelattu Tepsiä, Tapparaa ja Ilvestä vastaan.

Kausi vaarassa

Jääkiekkoliiga hankaloituu huomattavasti, sillä nämä eivät varmasti tule olemaan viimeiset ottelusiirrot. Tähän mennessä Covid-19 on koetellut HPK:ta ja Sportia.

Vaasan seutua pahempi koronatilanne on pääkaupunkiseudulla. Väkisin tulee jossain vaiheessa altistumisia ja näin ollen joukkueet ovat sitä myöten koronakaranteenissa.

Ei nyt saisi oikein maalailla, mutta väkisin nousee mieleen ajatus saadaanko kausi pelattua täysimääräisesti läpi, ja selviävätkö seurat taloudellisesti kuivin jaloin?

Terveyden ehdoilla luonnollisesti pandemiaa vastaan, toivotaan kuitenkin, että sarja saataisiin pelattua kokonaisuutenaan läpi.

Säbä jäissä

Salibandyn puolella kaupunkimme lippulaiva, SB Vaasa on asetettu kahden viikon karanteeniin edustusjoukkueessa todetun koronatartunnan myötä. Viikonlopun Cup -matsi siirtyi, samoin ainakin Suomisarjan seuraava ottelu.

Kotipelit siirtoon

Jalkapallon Ykköstä pelaava Vaasan Palloseura on myös anonut Palloliitolta ottelusiirtoa kahdelle seuraavalle kotipelilleen Vaasan alueen vaikean koronatilanteen vuoksi. Joukkueesta on kaksi pelaajaa asetettu koronakaranteeniin.

Jalkapallosarjoissa ollaan onneksi jo loppusuoralla. Veikkausliigassa on peruttu vasta yksi ottelu, kun TPS:n joukkueen positiiviset koronavirustestit aiheuttivat kahden viikon karanteenin. Enempää ei siirtoja taida heti tulla, sillä Veikkausliigassa on alkamassa maaottelutauko.

Loppukaudesta tulee mestaruuden kannalta jännittävä, sillä Kuopion Palloseura ja HJK ovat kärjessä tasapistein. Kuopiolaiset tosin ottelun vähemmän pelanneena.