Teoriassa Eurooppaan

Vaasan Palloseura katkaisi viikonvaihteessa lähes yhdeksän viikkoa kestäneen voitottoman putkensa. Sarjajumbo PS Kemin kukistui 2–0.

Palloseura on sarjassa kuudentena ja matkaa Eurooppaan ohjaavaan kolmanteen sijaan on seitsemän pistettä. Joukkue kohtaa vielä neljä edellään olevaa joukkuetta, joten toive matkasta Eurooppaan elää, ainakin teoriassa.

Käytännössä kuitenkaan ei, mutta ei hätää. VPS uusii sarjapaikkansa ja saman tempun tehnee myös IFK Mariehamn. Ottelumatkat Ahvenanmaalle ovat kuin matkat Eurooppaan.

Mielenkiintoista on nähdä, että jatkuuko orastava voittoputki loppuun saakka, vai katkeaako se jo lauantaina. Vastaan tulee Kuopion Palloseura, joka on sarjataulukossa viisi pistettä vaasalaisia edellä.

Taso toisi yleisöä. Sport on ensimmäisen liigaviikon jälkeen yhdentenätoista, siis tutulla paikalla. Ensimmäiset ottelut ovat osoittaneet, että ne voivat päättyä miten tahansa.

Kuka olisi uskaltanut veikata, että Saipa on piikkipaikalla viiden ottelun jälkeen. Sen riveissä kiekkoilee muun muassa Sportin kasvatti Robin Salo.

Viime kauden mestari Mikko Mannerin valmentama Oulun Kärpät on tasapisteissä Sportin kanssa. Perää pitävät Satakunnan joukkueet Ässät ja Lukko.

Tuulettaja ei voi välttyä ajatukselta, että liigan taso on heikko. Parhaat pelaajat ovat siirtyneet joko NHL:ään, Venäjälle tai sitten muualle Eurooppaan. Leijoniin ei mahdu montakaan liigan pelaajaa.

Tuulettaja on edelleenkin sitä mieltä, että liigassa on liikaa joukkueita. Kaksitoista olisi sopiva määrä. Se pitäisi myös ehdottomasti avata, että saataisiin vaihtuvuutta.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen, joka on myös Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n puheenjohtaja, ei ole kuitenkaan ilmaissut tämän suuntaista mielipidettä.

Sarjan pysyessä suljettuna, myös Sport jatkaa pelaamista liigassa, vaikka katsojamäärät ovat liigan alhaisimmat. Liigaosakkeesta on vielä maksamatta miljoona euroa. Maksuaikaa on ensi vuoden elokuun alkuun saakka.

Pesiskö Kyrölään. Hietalahden pesäpallostadion puhututtaa. Tuulettaja antaisi pesäpallokentän olla paikallaan, missä se palvelee paitsi alan harrastajia, niin myös päivisin suurta koululaisjoukkoa.

Kyllä sairaalalle riittää vallan hyvin kentän läheisyydessä olevat parkkipaikat kuten tähänkin asti. Parkkitalokin on ajoittain lähes tyhjä. Vai tarjoavatko päättäjät pesäpallon harrastajille Kyrölän tekonurmea Vähässäkyrössä?