Televisiotulot peruutti tauon

Korona pitää urheiluseuroja tiukassa kurimuksessa. Joulukuussa voimaan tulleet alueelliset viranomaismääräykset ovat tiukkoja. Hyvät neuvot ja ideat ovat nyt urheilujohtajille arvokkaita. Raha arjen pyörittämiseen on tosi tiukassa.

Aikaistettu joulutauko peruttiin jääkiekkoliigassa. Liigaa pelataankin jo nyt keskiviikkona, ja kaikki tämän vuoden viisitoista ottelua tullaan pelaamaan täysin ilman yleisöä.

Yllättävä käänne, sillä aikaisempi linjaus oli, ettei yhtään ottelua pelata tyhjille katsomoille. Siitä, onko päätös pelaamisesta oikea vai väärä, voidaan olla montaa mieltä.

Fakta lienee, että liiga saa sievoiset summat yhteistyökumppaniltaan Telialta. Se näyttää jokaisen ottelun kotisohville, oli pelipaikalla yleisöä tai ei.

En tiedä minkälainen sopimus osapuolilla mahdollisine sanktioineen on, mutta vähintään runkosarjan läpivieminen täysine peleineen kuulunee sopimukseen.

Runkosarjan pitäisi näillä näkymin olla pelattuna huhtikuun loppuun mennessä. Pelataanko sen jälkeen playoffit, vai oliko se siinä? Mahdolliset MM-kisatkin painavat päälle.

Visiiripakko

Kolmen ottelun voittoputkessa lentävän Sport saa pitää joululomansa. Kotkalauma palaa tositoimiin 28. joulukuuta, kun kotikaukalon tyhjässä katsomossa kohdataan Ässät.

Liigapomot ovat tehneet suunnitelmiaan sarjan läpiviemiseksi, ja yhtenä ratkaisuna otetaan pelaajilla käyttöön kokovisiirit koronatautiriskin pienentämiseksi. Tällä haetaan myös sitä, ettei koronatartunnan saaneen pelaajan jäällä kohdannut joukkue joutuisi pitkään karanteeniin ottelun jälkeen.

Haaramitta

Perinteisimmissä talviurheilulajeissa on riittänyt alkukautena varustepuolella ihmetystä. Yhdistetyssä kikkaillaan mäkihyppypuvuilla, joissa haarakiila on melkein polvissa. Tällä haetaan parempia liito-ominaisuuksia.

Suomen päävalmentaja on kehottanut omia urheilijoitamme työntämään mittaustilanteessa tiskirättejä boksereihin, jolloin haaramittaa saadaan pidemmäksi. Tällä kikalla poikiemme hypyt ovat jopa kymmenen metriä pidempiä.

Tuo on kuulemma pientä vilppiä, sillä muissa maissa tungetaan alushousuihin jopa pesusieniä. Tosin kukaan muu ei ole myöntänyt kalsarikikkailua kuin suomalaiset.

Pitäisiköhän mäkihyppääjille määrätä samanlaiset hiihtoasut kuin norjalaisille maastohiihtäjille? Norjan pojat lykkivät latuja läpinäkyvissä ja ohuissa hiihtopuvuissa, joista paistaa alushousut, ja kaikki mahdolliset ”pehmusteet” läpi. Siinä saa olla kisa-aamuna tarkkana, mitä alle laittaa...

Ohuella kisapuvulla haetaan norjalaisten mukaan kehon lämpötilan pysymistä riittävän matalana. Liian paksut hiihtotrikoot nostavat lämpöä ja vievät hiihdosta energiaa.

Lämmintä ylle ja alle. Pysytään joulunaikakin terveinä!