Synkkä futiskausi lakeuksilla

Jos VPS:n putoaminen Veikkausliigasta ei ollut tarpeeksi, myös karsijan paikalle joutunut KPV koki saman kohtalon. TPS pudotti kokkolalaiset takaisin alemmalle sarjaportaalle karsinnoissa.

Kun vielä lisätään SJK:n sijoitus jaetulla kolmanneksi heikoimmalla sijalla, voidaan todeta että Pohjanmaalla jalkapallossa ei ilon hetkiä juuri koettu.

Vaisu Sport

Mitä Vepsu edellä, sitä Sport perässä. Liigakausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta viime kaudella hyviä otteita esittänyt Sport on tällä kaudella ollut todella vaisu.

Onneksi myös TPS on pelannut alkukauden todella surkeasti, ettei Sport ole aivan yksin sarjan hännillä. Jo tässä vaiheessa Sportin ja sarjaa johtavan Tapparan ero on 30 pistettä, ja sarjaa on pelattu vasta noin neljäsosa.

Jos Sport todellakin meinaa pudotuspeleihin selvittää tiensä, suunnanmuutoksen pitää alkaa hyvin nopeasti.

Sarjasta ei pudota

Sarjapisteet ovat samanarvoisia, riippumatta siitä missä vaiheessa kautta ne hankitaan. Kolme pistettä on kolme pistettä, oli ne hankittu lokakuussa tai maaliskuussa.

Aina voidaan spekuloida sillä, oliko valmentaja Maukka Pajuluomalle tehty jatkosopimus ajallisesti oikea. Jos nyt pitäisi jatkosopimusta sorvata, vahva veikkaus on, etteivät kovin helpot neuvottelut olisi edessä.

Sportin onneksi sarjasta ei voi pudota, vaikkakin Tuulettaja toivoisi sarjan olevan auki. Putoamisen pelko on hyvä motivaattori, kun pitää tehdä korjausliikkeitä.

Kun huono urheilullinen menestys voidaan lakaista helposti maton alle, menestymisen taito ja voittamiseen oppiminen unohtuvat.