Suomi on uusi maailmanmestari, hei!

Salibandyn MM-kisat päättyivät sunnuntaina suomalaisjuhliin. Jatkoajan ja rangaistuslaukauskisan jälkeen Suomi voitti Ruotsin, ja MM-titteli tuli Suomeen kolmannen kerran.

Jotenkin tästä ei kuitenkaan jaksa kovasti innostua. Laji on maailmalla kovin pieni ja lajin historiassa on pelattu MM-tittelistä vain 11 kertaa.

Vain kahdesti Suomi ja Ruotsi eivät ole olleet vastakkain finaalissa. Näilläkin kerroilla on Suomi ollut pronssilla ja finaaliin selvinneet Tshekki ja Sveitsi olivat pahasti vastaantulijoita Ruotsia vastaan.

Menee vielä pitkään, että salibandyssa päästään edes sille tasolle, missä yhden käden sormilla laskettava määrä joukkueita voi taistella mestaruudesta.

Onneksi jotakin on tehty turnausjärjestelmässä, ettei kisoissa nähdä enää 40–0 -kaltaisia nöyryytyksiä.

Kohti valkoista joulua, Sport! Muutamat viime viikot ovat alkaneet näyttää Sportin osalta pikkaisen vaikeilta.

Kausi on pitkä, eikä loka-marraskuun hyvillä otteluilla voiteta mitään. Joulukuu on usein sitä aikaa, jolloin kauden pituus alkaa näkyä, ja näin on käynyt myös Sportilla.

Loukkaantumiset näyttelevät osaa kaikessa, ja Sportin kohdalla nyt on hieman hankalaa. Niitä ei ole paljoa, mutta ne ovat kaikki joukkueen kannalta tärkeillä pelipaikoilla.

Komulainen, Laakso ja Nenonen edustavat sitä osaa, mikä Sportilla on ohuin. Se on maalintekotaito ja ylivoimapeli.

Ei nyt kuitenkaan aliarvioida muita pelaajia millään tavalla, mutta kun terävimmästä kärjestä puuttuu muutama palanen, se näkyy monesti pienissä asioissa, eli siinä, päättyykö ottelu maalin tappioon vai tasapeliin, voitosta puhumattakaan.

Vepsu luottaa Vuoriseen. VPS teki pitkän jatkosopimuksen päävalmentaja Petri Vuorisen kanssa. Tämä on hieno uutinen, sillä Vuorisen opeissa nuori joukkue on kasvanut paljon, ja varmasti kasvaa vielä enemmänkin.

Hans Backe sai ansaitusti lähtöpassit. Tilapäisvalmentajana ennen Backea hyvää työtä tehnyt Markku Kanerva, saa Huuhkajat johdettavakseen.

Pohja on nyt (toivottavasti) saavutettu, joten Kanerva saa lähteä työhönsä ehkä helpommasta asetelmasta kuin kukaan koskaan. Jokainen askel on kohti parempaa, vaikka pelaisi joulukuusi-muodostelmalla ja ilman Roman Eremenkoa.

Manteli puurossa. Ja kuin mantelina joulupuurossa, Vaasa ja Seinäjoki saavat uusille stadioneilleen kesällä 2018 alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksen.

Tämä on parasta mainosta Vaasalle, sillä maailman suosituimman palloilulajin nuorten tähtien otteita seurataan laajalti. Vaasa on maailmankartalla. Vieläkö joku kritisoi uuden stadionin rakentamista?

>>>>>>> Stashed changes