Suljettu Superpesis

Urheilusarjat avautuvat koronahelpotusten myötä kaikki omaan tahtiinsa. Pesäpalloilijatkin saivat omat sarjansa määriteltyä. Miesten Superpesis alkaa 2. heinäkuuta, ja naisten sarja jo 12. kesäkuuta.

Sarjajärjestelyissä on muitakin erikoisuuksia, sillä miesten Superin neljästoista joukkueesta ei yksikään putoa tämän kauden sarjasta. Aivan suljettu sarja ei silti ole, sillä Ykköspesiksen voittaja nousee kauden päätteeksi Superpesikseen.

Suljettu pesäpallosarja tuo muitakin muutoksia, sillä kaikki joukkueet eivät välttämättä kohtaa kauden aikana toisiaan. Joukkueet on jaettu maantieteellisesti neljään lohkoon.

Länsilohkossa pelaavat Koskenkorva, Seinäjoki ja Vimpeli. Paikallispelejä on tarjolla rutkasti, sillä lohkolaiset pelaavat keskenään nelinkertaisen sarjan ja kahden rinnakkaisen lohkon joukkueet kohdataan kahdesti.

Pesäpalloliiton sarjalinjaus tuntuu järkevältä, ja sieltä perusteellaankin päätöksiä vastuullisuudella, pelaajien terveydellä ja seurojen taloudella.

Suomi ja sisärata

Raviurheilun yksi suurimmista kilpailuista, Elitloppet ajetaan sunnuntaina Tukholmassa. Tosin tyhjille katsomoille, mutta kiinnostus kilpailuun on kova. Ja mikä hienointa, nyt on sinivalkoisilla hevosilla mahdollisuus jopa voittoon asti.

Suomalaishevonen ei ole muuten koskaan voittanut Elitloppetia ja voitto puuttuu myös suomalaiselta ohjastajalta.

Karsintalähtöjen rata-arvonta näytettiin suorana lähetyksenä, ja suurin voittaja oli sisäradan lähtöpaikan saanut suomalainen Elian Web. Jorma Kontion ajama ruuna on juossut Ruotsiin siirryttyään yhdeksän kertaa johtopaikalla, ja sinne taas Elian Web heti pyrkii.

Toinen suomalaisedustaja, Chief Orlando sai omaan karsintaansa lähtönumeron viisi.

Maineen lisäksi mammonaa on voittajalle luvassa kolmen miljoonan kruunun edestä. Raha pyörii myös peliluukuilla, sillä yhdellä täysosumalla lunastaa jopa kymmenen miljoonan kruunun tilin.

Ruotsin ravit on näiden suurvoittojen myötä nostanut kiinnostusta myös Suomessa, sillä Ruotsin kaikki ravilähdöt ovat olleet koko ajan pelattavissa Veikkauksen peliyhtiön kautta.

Tittelit pois

Korona sulku pysäytti Suomen ravit pariksi kuukaudeksi, mutta nyt on jo muutamat testiravit ilman yleisöä ajettu. Kesäkuussa ravit pyörivät jo usealla paikkakunnalla. Hevosurheilun suurin jalokivi, Kuninkuusravit on tältä vuodelta kuitenkin peruutettu.

Järjestysvuorossa ollut Seinäjoki ilmoitti, ettei se aja kuninkuustitteleistä tyhjille katsomoille, vaan kunkkarit siirretään vuodella eteenpäin.

Nyt on kuitenkin herätty adresseja myöten, että kuninkuustittelit pitää jatkaa. Ensimmäisenä tittelit lupasi jakaa Oulun ravirata, joka olisi halukas kunkkarit tyhjille katsomoille ajamaan. Vaikea uskoa, että Suomen Hippoksen ylin päättävä elin valtuuskunta kävelisi kuitenkaan seinäjokelaisten ylitse.

Heinä-, elokuun vaihteessa ajetaan Seinäjoella näillä näkymin turnajaiset ilman titteleitä.

Vaasassakin on muuten ajettu Kuninkuusravit kahdesti: 1961 ja 1971, jolloin valmistui uusi uljas ravikatsomo. Se puolestaan paloi toukokuussa 2006, ja siitä alkoi vaasalaisen raviurheilun hidastettu alasajo.