Sportilla viisi vaihtoehtoa

Jääkiekon SM-liigan runkosarja huipentui tiistaina, jolloin pelattiin seitsemän ottelun kierros. Kaupunkimme ylpeys, Vaasan Sport pelasi viimeisen kierroksen pelinsä HIFK:ta vastaan. Tuloksella ei sinänsä ollut väliä. Pääasia, että pelistä tullaan terveinä takaisin.

Sport lähtee torstaina alkaviin pudotuspeleihin sijalta kymmenen. Tätä kirjoitettaessa varmaa ei ole kuin kolmen ensimmäisen joukkueen järjestys. Lukon, HIFK:n ja TPS:n takana sijat 4-9 ovat täysin auki.

Omien laskelmieni mukaan veikkaan, että Sport tulee kohtaamaan Ilveksen. Vastustaja on mahdollinen myös nelikosta Tappara, Pelicans, KalPa tai Kookoo. Otteluparit ratkesivat tiistain kierroksen jälkeen.

Avauspeli torstaina

Varmaa lienee, että Sport aloittaa pelinsä torstaina kotipelillä, ja heti perjantaina jatketaan vieraissa. Ensimmäisellä kierroksella, jossa pelaavat sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet, haetaan voittaja poikkeuksellisesti kahden ottelun maalieron perusteella.

Toisen pudotuspelikierroksen on tarkoitus käynnistyä heti ensi maanantaina, välierät alkavat 29. huhtikuuta ja finaalit 7. toukokuuta. Puolivälierävaiheesta ottelut pelataan normaalia tiiviimmällä aikataululla, eli jatkoon mennään paras viidestä -järjestelmällä.

Mestarin pitäisi olla selvillä vajaan kuukauden päästä eli 13. toukokuuta. Tiukka ohjelma, mutta tuosta ei paljon parane livetä, sillä jääkiekon MM-kisat alkavat 21. toukokuuta.

Kalevan kisat 2024

Suomen Urheiluliiton liittovaltuusto myönsi viikonlopun kokouksessaan Kalevan kisat 2024 Vaasaan. Hieno juttu, sillä panosta kisoissa on urheilijoille enemmänkin, onhan kyseessä olympiavuosi ja kisat toimivat todellisena näytönpaikkana.

Vaasa muuten isännöi Kalevan kisoja jo viidettä kertaa. Aiemmin Kalevan kisat on järjestetty Vaasassa vuosina 1948, 1986, 2004 ja 2013. Kisajärjestäjänä toimii VIS, eli Vasa Iddrotsällskap. Järjestelyissä on mukana useita vaasalaisseuroja.

Kisapaikkana toimii Kaarlenkenttä, jossa oteltiin edellisen kerran siis 2013. Noista tuloslistoista löytyy tuttuja nimiä. Sileitä pikamatkoja hallitsi Närpiön Jonathan Åstrand ajoilla 10,57 ja 20,77, kun taas pitkät matkat voitti Turun urheiluliittoa edustanut Lewis Korir.

Pituushypyssä Tommi Evilä leiskautti myötätuulessa 7,92. Otetaan tuloksista esille vielä Tero Pitkämäen keihäskaari lukemin 85.70. Tänä vuonna Kalevan kisat ratkotaan Tampereella.