Sport tappioputkessa

Niin se vaan on, että viime lauantainen tappio oli Vaasan Sportille viides putkeen. Samalla toteutui myös skenaario, että Lukko vei kaikki neljä kauden kamppailua vaasalaisia vastaan.

Ei siis tässä vaiheessa hyvältä näytä. Sportin tavoitteena on edetä tällä kaudella loppupeleihin eli runkosarjassa kymmenen joukkoon. Sijoitus on nyt rimaa hipoen kymmenes. Takana on 44 ottelua ja edessä vielä runkosarjassa 14.

Jaossa on 42 sarjapistettä.

Sportilla on 11 kolmen pisteen voittoa ja 16 tappiota. Kahden pisteen voittoja on 10 ja seitsemän tappiota on tuonut tilille yhden pisteen.

Joukkue on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja Kärppien ja HIFK:n jälkeen, mutta omassa päässä on soinut sarjassa eniten eli 151 kertaa.

Mestaruutta ei voiteta

Sportin kauden kotiotteluitten katselijakeskiarvo on sarjan toiseksi pienin. Vain Mikkelin Jukurit on muutama kymmenen katsojaa jäljessä. Suuri yleisö esittää usein mielipiteensä ottelujen kiinnostuksesta jaloillaan.

Sportin ottelut jatkuvat kuitenkin jo tänään keskiviikkona ja voittoon tietysti tähdätään. Se on kuitenkin tässä vaiheessa jo varmaa, että mestaruutta ei Sport voita, eikä missään tapauksessa jää sarjan jumboksi, kuten viime kaudella.

Siitä pitää huolen pelaajien tyhjennysautomaatti Porin Ässät. Pääsihän Ässien toimista hyötymään myös Sport, joka nappasi puolustajan. Oliko tuo hankinta kannattava, se jää nähtäväksi.

Muuten Tuulettaja ei voi hyväksyä moista tyhjennystoimintaa, jonka mahdollistaa suljettu sarja. Kun kauden aikana nähdään, että menestyshaaveet jäävät toteutumatta, parannetaan taloutta luopumalla avainpelaajista.

Sarjasta kun ei voi pudota. Siis vain pelaillaan. Urheilullisuus on varsin kaukana.

Kristan kunto nousussa

Maastohiihdon maailmancupia hiihdettiin viime viikonvaihteessa Ulricehamnissa Ruotsissa. Mikään ei muuttunut sitten edellisen Otepään viikonvaihteen. Vai muuttuiko sittenkin?

Nyt hiihdettiin vapaalla ja naisten kympillä oli jälleen ykkönen Norjan Therese Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen oli toinen ja kolmanneksi hiihti Ruotsin nouseva tähti Ebba Andersson.

Viides oli Suomen ja Ikaalisten Krista Pärmäkoski, joka hävisi Johaugille vain vajaan minuutin, kun eroa Theresen ja Kristan välillä Otepäässä oli minuutti ja viisitoista sekuntia.

Tästä voikin tehdä sen johtopäätöksen, että Kristan kunto on noususuunnassa ja Seefeldistä vajaan kuukauden kuluttua on odotettavissa vaikka mitä.

Toiveikas tulevaisuus

Miesten vapaalla hiihdetyssä 15 kilometrin kisassa Iivo Niskanen teki erinomaisen hiihdon ja oli kuudes vain parikymmentä sekuntia voittajaa Ranskan Maucrice Manificata perässä. Perinteisen spesialistilta erinomainen suoritus.

Yhteenvetona voi siis todeta, että meillä on tällä hetkellä vain kaksi hiihtäjää, joilta voidaan Seefeeldin MM-kisoissa odottaa menestystä. Kaikki kortit siis Pärmäkosken ja Niskasen varaan!

Norjalla, Venäjällä sekä Ruotsilla on kuitenkin massaa, joten ihan pelottaa suomalaisten maastohiihtäjien puolesta. Anita Korva ja Eveliina Piippo kuitenkin osoittivat nuorten MM-kisoissa Lahdessa, että ainakin naisten puolella tulevaisuus Pärmäkosken jälkeen on toiveita herättävä.