Sport kävi sarjakärjessä

Jääkiekon liiga käynnistyi Vaasan Sportin osalta voitokkaasti. Viime perjantain avausvoittoa Pelicansia vastaan oli todistamassa yli 3000 katsojaa.

Viime kausista poiketen kotkapaitojen lento ei hyytynyt päätöserässä, jossa Sport leipoi peräti kolme maalia.

Nyt ei oltu lehmällä raveissa! Fanitkin innostuivat, sillä sosiaalinen media oli täynnä viittauksia sarjataulukkoon. Olihan Sport ensimmäistä kertaa Liigan sarjakärjessä.

Sportin ykköshahmo oli Joel Kiviranta, joka teki kaksi maalia. Pisteet nostivat hänet Sportin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi liigapelaajaksi ohi Charles Bertrandin.

Ei nyt vielä innostuta liikaa, sillä runkosarjaa on pelaamatta vielä 59 peliä. Kausi jatkui tiistai-iltana kotimatsilla HIFK:ta vastaan.

Naisille hyvä alku. Jos joltain on mennyt ohitse, niin Vaasan Sport pelaa naistenkin puolella liigaa. Kauden kolmesta pelistä sarjanousija on onnistunut voittamaan kerran.

Päävalmentaja Mika Nummella on kasassa haastajapitoinen ryhmä, sillä ainoastaan kuudella pelaajalla on aikaisempaa liigakokemusta.

Liigakokemusta Sportilla on kyllä jo kaudelta 1994, jolloin se pelasi ja hävisi kaikki 24 otteluaan. Nyt on ainakin saatu parempi alku sarjaan.

Vepsu sukeltaa. Jalkapallon Veikkausliigassa Vaasan Palloseura jatkaa joka syksyistä taaperrustaan. Maanantaina Ilves vei pinnat Hietalahdesta.

Vepsun heinäkuinen hyvä, neljän voiton putki on kaukainen muisto. Sen jälkeen raitapaidat ovat pelanneet kahdeksan peliä voitoitta. Syksyn sukelluksen myötä karkasivat haaveet myös europeleistä.

Sarjaa on toki jäljellä vielä viiden pelin verran. Kotona kohdataan Kuopio ja Rovaniemi.

Päättäkää kausi kunnialla, VPS!

Mitä maksaa? Vaasan seudun urheilurakentamisesta on revitty viime viikkoina lehtiotsikoita. Nyt kohkataan pesäpallostadionin siirrosta sairaalan parkkipaikan alta pois.

Hintalappu tuolle siirrolle on paisunut jo suurimmissa luvuissa yli kymmeneen miljoonaan.

Toivotaan, että itse lajia, pesäpalloa, ei Vaasasta kuitenkaan tapeta.

Sekin täällä osataan, sillä hevosurheilijat jäivät ilman harjoituspaikkoja, kun hevoskeskusta yhdessä suunnitelleet Vaasa ja Mustasaari takkusivat keskenään.

Vai kuinka se oikein meni? Rahat siinä ainakin paloivat.