Seefeldistä Östersundiin

Seefeldin MM-hiidoista ei jäänyt jossiteltavaa. Suomalaiset olivat kisoissa katselemassa muiden maiden lippujen nostamista salkoon.

Östersundin ampumahiihdon MM-kisoissa on myös alku ollut suomalaisittain vaisu. Kaukana ovat kärjestä suomalaiset ampumahiihtäjätkin.

Kisat ovat vielä pahasti kesken, mutta ei kannata kotisohvilla kovin korkealle nostaa toiveita. Mitalikin olisi iloinen yllätys.

Sport pudotuspeleihin?

Tätä kirjoitettaessa on vielä epäselvää miten Sport tulee sijoittumaan runkosarjassa. Tällä hetkellä 10. sijalla, eli viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva JYP pelasi tiistaina viimeisen ottelunsa runkosarjassa.

Sport vasta toiseksi viimeisen. Tilanne voi tässä vaiheessa olla jo selvä, sillä JYPin tappio ja Sportin suora voitto olisi jo varmistus Sportin pudotuspelipaikalle. Pahimmassa tapauksessa tulee odottaa vielä Sportin pelaamista Lahdessa kovakuntoista Pelicansia vastaan.

Ennen tiistain kierrosta, eroa on kaksi pistettä.

Paikka pudotuspeleissä olisi viime kauden jälkeen todella kova saavutus. Taloudellisesti edes yksi pudotuspeliottelu olisi suuri voitto seuralle. Sport on historiansa aikana vain kerran pelannut Liigan pudotuspeleissä, ja silloin TPS lähetti Sportin laulukuoroon tylyin lukemin.

Jos edustusjoukkue on tehnyt hyvää jälkeä, harva tietää, miten kovan saavutuksen Sportin Nuorten Liigajoukkue on tehnyt. Joukkue pelasi itsensä pudotuspelien kotietuun kiinni. Aineksia kovaan saavutukseen tällä kaudella on olemassa. Lisäksi Sportin oma kasvatti, Santeri Haarala, valittiin Nuorten Liigan parhaaksi hyökkääjäksi.

VPS nousi otsikoihin

Vepsu kävi Ruotsin puolella lyhyellä harjoitusmatkalla. Kukaan ei varmaan muista, miten pelit menivät, koska Vepsu nousi otsikoihin muulla tavalla.

Tulli etsi laivamatkustajien seasta henkilöä, ja tarkistivat henkilöllisyyden tummaihoisilta matkustajilta. Oliko kyse rasistisesta etnisestä profiloinnista, vai pelkästään tiedossa olevien tietojen perusteella tehtävä tarkistus?

Jokainen olkoon omaa mieltä asiasta. Tulli löysi henkilön profiilin perusteella laivamatkustajien seasta, ja teki onnistuneesti työnsä.

Sitä ei kukaan muista mainita.