Saksassa pelataan!

Jotakin valoa on nyt kirjaimellisesti nähtävissä Korona-epidemian jälkeen. Saksan jalkapallon ylin sarjataso Bundesliga, jatkoi kauttaan päättyneellä viikolla.

Kaukana silti ollaan normaalista, katsomot olivat tyhjillään, sillä katsojien pääsy tapahtumiin on edelleen kielletty.

Osa eri maiden liigoista on tosin jo aiemmin päättänyt kautensa kesken kaiken, ja loput ottelut jäävät pelaamatta. Espanjan La Liga tähtää kesäkuussa kautensa jatkamiseen, ja joukkueet saavat jo harjoitella yhdessä.

Ongelmia mietittävänä

Myös Englannin Valioliiga tähtää kesäkuuhun kautensa jatkamisen osalta. Myös Italiassa, maassa mikä kärsi viruksesta todella pahasti, on aloittanut organisoidut harjoitukset. Italiassa ollaan vielä kauempana kauden jatkamisen suhteen, mutta vihreää valoa on myös saapasmaassa nähtävissä.

Ongelmia on edelleen todella paljon mietittävänä. Mitä tapahtuu, jos jonkin joukkueen pelaaja tai toimihenkilö sairastuu virukseen?

Laitetaanko koko joukkue karanteeniin, ja samalla joukkueen pelaaminen sarjassa keskeytyy? Testataanko muu joukkue uudelleen ja annetaan pelilupa negatiivisen testin saaneille?

Aikamoinen turnaus

NHL:n kohdalla jatkoneuvottelut ovat vielä ilmassa. Jos kauden loput ottelut ja pudotuspelit pelataan normaalin mittaisena, kausi voi loppua vasta elokuussa. Tästä pari viikkoa eteenpäin, niin onkin jo aika aloittaa kauden 20-21 harjoituskausi.

Tämä ei ole ehkä ihan todellisuutta. NHL suunnittelee 24 joukkueen pudotuspelejä. Tällöin vain seitsemän heikointa jäisi pois pudotuspeleistä, ja kauden lopusta tulisi aikamoinen Cup-turnaus.

Katsojamäärät

Pian on myös aika varata kalenterista aikaa kotimaisten sarjojen osalta. Kausia pelataan lajista riippuen lyhennettyinä, ja katsojamääriä rajaamalla.

Mielenkiintoista on nähdä miten hallituksen linjaamaa 500 katsojan lukemaa voidaan tarkkailla. Elisa Stadionillekin mahtuisi turvavälejä käyttäen 1 000 henkeä ottelutapahtumaan, kun vastaavasti parilla pienellä paikkakunnalla Ykkösessä ei mahdu katsomoon kuin juuri se 500 henkeä – vieri vieressä istuen.