Raskas päätös

Tuukka Rask lähti kotiin NHL:n pudotuspelikuplasta. Kun usean kuukauden jälkeen NHL ja pelaajayhdistys saivat sovittua keinot NHL-kauden loppuun saattamiseksi, oli ainut vaihtoehto pelata ottelut eristetyssä ympäristössä. Tämä tarkoitti pelaajille koko pudotuspelien aikaista eristystä myös perheestään.

Pudotuspelien tunnelma

Tuukka Rask ei tätä jaksanut. Hänellä on kotona vastasyntynyt lapsi ja entuudestaankin kaksi nuorta lasta, jotka kaikki jäivät vaimon hoidettavaksi.

Muutenkin Tuukka kritisoi pudotuspelien tunnelmaa, sillä katsojia ei ole paikalla lainkaan. Hallit ovat tyhjiä ja kaiuttimista tulee hallin täydeltä keinotekoista katsomoääntä.

Pudotuspelikuplassa eläminen voi kestää pisimmillään noin kolme kuukautta.

Vahva kandidaatti

Boston ei välttämättä kaadu Raskin poissaoloon. Joukkue on viime kauden finalisti ja vahva kandidaatti tälläkin kaudella viemään Stanley Cupin beantowniin. Jos näin käy, kukaan ei kyseenalaista Raskin päätöstä.

Jos Boston putoaa ja kakkosmaalivahti Halak ei onnistu, Tuukka ei varmasti kovin mieluinen paluumuuttaja kaupunkiin enää ole. Bostonissa ei ole helppoa olla urheilija.

Ironisinta on se, että Tuukka Rask voi voittaa kauden päätteeksi Vezina Trophyn. Jos näin käy, internet on kovilla.

Ennakkosuosikin viitta

Kotimaan kiekkokartalla Vaasan Sport oli jälleen Pitsiturnauksen finaalissa. Ja taas Sport hävisi, jo viidennen kerran. Tämä lienee Sportin taktiikka, ettei se ota heti kauden alla itselleen ennakkosuosikin viittaa.

Eipä Pitsiturnaukselle kovin paljon painoarvoa voi antaa, mutta se on tavallaan merkki tulevasta kiekkokaudesta. Kuin alkuruoka ennen pääruokaa.

Royals on monien ennakkokaavailuiden vastaisesti voittanut kaikki kolme otteluaan Vaahteraliigassa ja varmistanut paikan tynkäkauden pudotuspeleihin. Joukkueen piti olla liian nuori ja kokematon voittamaan ketään, mutta niin vaan oman kylän nuoriso on ilman tappioita sarjan kärjessä.