Pyllistys Bottakselle

F1 näytti taas kerran ikäviä puoliaan. Vuosien saatossa tylsät jonossa ajamiset ovat jo vieneet jonkin verran yleistä mielenkiintoa pois lajista. Vaikka tallimääräyksiä on nähty ennenkin, eivät ne koskaan näytä hyviltä.

Valtteri Bottas vei paalupaikan, ajoi pitkään kärkipaikalla, kunnes joutui päästämään mestaruutta tavoittelevan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ohitseen.

Tallille ei sanota ei. Mieleeni tuli Saksan GP vuodelta 1999, missä Mika Salo ajoi erinomaisesti, mutta hänkin joutui päästämään Eddie Irvinen ohitseen kisan loppuvaiheilla. Irvine ei kuitenkaan voittanut koskaan mestaruutta. Siitä piti lopulta huolen Mika Häkkinen. Mika Salo ei koskaan saanut GP-voittoa.

F1:ssä liikkuu niin isot rahat, että kuskit eivät pistä vastaan, kun tallilta tulee käsky päästää tallikaveri ohi.

Missä kotivoitot? VPS sai KuPS:lta rumasti selkäänsä. 0–3 tappio kotikentällä ei ole koskaan hieno asia, mutta VPS on koko kauden ollut kotikentällään heikko. Vain neljä voittoa on Raita pystynyt tänä kesänä Hietalahdessa ottamaan. VPS on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue.

Pitäisikö ottaa vanha niksi käyttöön, ja viedä joukkue bussilla pienelle ajelulle ennen kotiottelua, ja saapua paikalle ”bussijaloilla”? Vieraskentällä VPS on sarjan neljänneksi paras.

Ei jatkoille. Sport on yllättänyt iloisesti. Kausi on vielä todella nuori, mutta Sportin otteissa on jotakin iloista ja raikasta.

Sportin ehkä kannattaisi harjoitella jatkoaikapelaamista, sillä jokainen kolmesta jatkoajasta on päättynyt tappioon. Tai paras tapa olla häviämättä jatkoajalla, on voittaa ottelu jo varsinaisella peliajalla.