Pukkipartyt saa jatkoa

Jalkapalloilija Teemu Pukin kausi Englannin Mestaruussarjassa on vertaansa vailla. Kuka olisi uskonut, että monet euroseurat kiertänyt kotkalaislähtöinen Pukki tekee 29-vuotiaana elämänsä kauden, joka huipentuu nousuun Valioliigaan?

Täysosumakauden sinetöi vielä valinta vuoden pelaajaksi Championshipissä. Lisäksi Pukki on valittu sarjan tähdistöön ja palkittu ansaitusti Norwichin vuoden pelaajana.

Sana, Pukkiparty, on muodostunut Norwichissa jo kliseeksi. Koko Norwich sekosi lopullisesti viime lauantaina, kun nousu liigaan varmistui. Pukki oli sarjanousun tärkein mies. Maalipörssin kärki on kauden aikana heiluttanut vastustajan verkkoa jo 28 kertaa.

Norwich on tähän mennessä mättänyt jo 91 maalia. Näistä maaleista, Pukin tehot ovat 28+10.

Pienemmilläkin ansioilla on Englannissa patsaita tehty.

Valioliiga haasteena

Hienoa nähdä Pukki Valioliigassa. Sikälimikäli mies jatkaa Norwichissa. Maalitykille löytyy varmasti ottajia isommistakin seuroista.

Mielestäni Pukin kannattaa jatkaa kuitenkin Norwichissa. Valmentaja Daniel Farken luottomiehenä peliaikaa ja isoa roolia on luvassa jatkossakin.

Valioliigakentillä ei muuten ole suomalaisia aikoihin kirmannut. Sami Hyypiä, Mikael Forssell, Teemu Tainio ja Jari Litmanen ovat jo kaukaisessa muistossa.

Viimeinen Englannin ylimmällä sarjatasolla pelannut suomalainen on Vaasan Palloseurassakin pelannut Jussi Jääskeläinen. Jässi päätti uransa West Hamissa keväällä 2015.

Bottas kärjessä

Formulakaudesta on pitkästä aikaa tulossa suomalaisittainkin mielenkiintoinen. Mersulla ajava Valtteri Bottas otti kauden toisen voittonsa Bakusta.

Tallikaveri Lewis Hamilton ajoi koko matkan perässä, mutta ohi ei ollut tulemista, vaikka moninkertaisella maailmanmestarilla oli peräti 51 kierrosta täynnä mahdollisuuksia.

Bottas kesti paineet, ja mikä parasta, tallimääräystä ei kuulunut.

Bottas tuntuu kasvaneen ajajana. Pehmoisuus on suomalaisesta kaukana. Paineet ovat nyt Hamiltonilla, joka on yhteispisteissä pinnan Bottaksen takana.

Paaluttaja vai metsuri?

Alkukauden menestys on poikinut Bottakselle myös lempinimiä. Siinä missä Kimi Räikkönen tunnetaan Jäämiehenä (Iceman), niin italialaislehdistössä Bottas on ristitty Metsuriksi.

Suomalaisselostaja Niki Juusela risti aika-ajo voiton jälkeen Bottaksen puolestaan Paaluttajaksi.

Hyviä nimiä molemmat. Pääasia kuitenkin, että mersu kulkee.