Pukki ansaitsi palkintonsa

Huuhkajat ensi kesän EM-kisoihin laukonut Teemu Pukki valittiin Urheilugaalassa vuoden urheilijaksi ja saman joukkueen valmentaja Markku Kanerva vuoden valmentajaksi. Oikein meni, sanoi yksilölajien lobbariksi ryhtynyt Arto Bryggare vaikka mitä.

Täälläkin on pikkuhiljaa tajuttu, miten kova Pukki on. Englannin Valioliiga on tällä hetkellä kovin jalkapallosarja, ja Norwichin mies on mättänyt jo kymmenen maalia. Puhumattakaan Teemun suorituksista Huuhkajissa. Onnea Teemu!

Pukista on kirjoitettu paljon tarinoita. Tähän sopii vielä yksi, joka kuvaa hyvin suomalaisten tasa-arvoa. Kun maalintekijä oli jumalanarmosta tekaissut ensimmäisen hattutemppunsa Valioliigassa, toimittaja kysyi hyökkääjältä, miten hän aikoo juhlia saavutustaan.

Pukki vastasi, että hän jää kotiin pienen tyttärensä kanssa, sillä vaimolle oli luvattu tyttöjenilta ystäviensä kanssa. Eivät paikalliset jalkapallosankarit tällä tavalla juhli.

Futiskausi käynnistyy

Veikkausliiga pelataan ainakin tällä kaudella ilman Vepsua. Sarjakausi alkaa 11. huhtikuuta ja päättyy 1. marraskuuta.

Liigassa pelataan viime kaudelta tutulla järjestelmällä, jossa kaikki kaksitoista joukkuetta kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa. Kolmannella kierroksella sarja jakautuu kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan.

Jalkapallokausi kotosuomessa alkaa jo tulevana viikonloppuna. Kakkosen cup on jo toki käynnissä, mutta nyt alkaa Suomen cupin varsinainen lohkovaihe. Veikkausliigan ja Ykkösen seurat aloittavat pelinsä lauantaina.

Vaasan Palloseuran voi nähdä tositoimissa lauantaina Fennia-Arenalla. Suomen Cupin avauksessa joukkue kohtaa SJK Akatemian.

Seuralegenda palaa raitaan

Maanantaina kuultiin odotettu siirtouutinen: Ville Koskimaa palaa Vaasan Palloseuraan. Siirron myötä Vepsun takalinjat saavat kaivattua kokemusta. Eiköhän Villekin heti lauantain pelipäivänä vetäise raitapaidan päälle.

Mukava nippelitieto Koskimaasta on se, että mies on pelannut kaksi kautta Ykköstä, ja molemmilla kerroilla seura on noussut Liigaan. Vepsussa tämä tapahtui vuonna 2005 ja Kokkolassa vuonna 2018. Olisiko Hietalahdessa tiedossa syksyllä nousujuhlat?

Pyyhe jo heitetty?

Kiekkoliigan runkosarjaa on Sportin osalta pelaamatta vielä 23 peliä. Joukkue piristyi hetkellisesti valmentajavaihdoksen myötä, mutta on taas valahtanut sarjan hännille. Nyt kaivataan Dufvalta lähes ihmettä, joka kotkat tästä vielä lentoon nostaa.

Risto Dufvan komennossa mennään seuraavakin jääkausi. Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kirjoitutti valmentajalle muutaman hyvin menneen pelin jälkeen jatkopahvin. Tulikohan hosuttua?