Pohjalaisjoukkueilla vaikeaa

Kansallispelimme pesäpallon sekä miesten että naisten pääsarjat etenevät vääjäämättömästi kohti syyskuuta, jolloin viimeistään jyvät erotellaan akanoista. Miesten sarjassa kärkinelikkona ovat varsin tutut Sotkamo, Vimpeli, Joensuu ja Kouvola.

Keskikastissa majailee tällä hetkellä Seinäjoki, mutta häntäpään huippuina ovat Koskenkorva ja Alajärvi. Pahalta näyttää! Pohjalaista ylpeyttä koetellaan. Nyt kaivattaisiin pikaista ryhtiliikettä. Muutoin sarjapaikka ensi kaudella löytyy sarjaporrasta alempaa.

Joidenkin mielestä on hyvä asia, että pohjalainen hegemonia miesten pääsarjassa heikkenee. Saadaan uusia paikkakuntia kansallispelimme pääsarjaan. Suuri yleisö ei ole kuitenkaan hylännyt kansallispelimme pääsarjajoukkueita. Katsojaluvut esimerkiksi Vimpelissä, Sotkamossa ja Joensuussa ovat joissakin otteluissa olleet kovaa luokkaa.

Suuria vaikeuksia

Naisten pääsarjassa ensiviulua soittelevat varsin tutut joukkueet. On vaikea uskoa, että Jyväskylän, Lapuan ja Porin hegemonia kovin nopeasti rikkoutuisi. Nämä joukkueet taistelevat edelleen Suomen mestaruudesta ja Seinäjoki kolkuttelee kolmikon kantapäillä.

Sitä vastoin Lappajärven naisilla on suuria vaikeuksia uusia sarjapaikkansa. Joukkue on nytkin häntäpään valvojana. Intoa vuodesta toiseen on kuitenkin riittänyt. Menestys vain odottaa itseään. Katsojaluvut Lappajärvellä ovat varsin vähäiset, mutta Jyväskylässä, Lapualla ja Porissa yleisöä riittää.

Aikoihin eletty

Miesten jalkapalloliiga on varsin tasainen. Mestaria on vielä tässä vaiheessa vaikea varmuudella nimetä. Yllättävintä Tuulettajan mielestä on HJK:n heikko menestys. Mikä mättää? Ovatko Riihilahdelta vitsit vähissä? Uudelta valmentajalta on varmasti odotettu parempia tuloksia.

SJK porskuttaa keskikastissa, mutta Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan ylpeydet VPS ja KPV ovat hännähuippuina. Putoaminen ja karsinta odotuttavat. Tosin otteluita on vielä runsaasti pelaamatta.

VPS:n uudelle valmentajalle tiedoksi, ettei niitä voittoja niin vain oteta. Niitä ei ole tullut runsaaseen vuoteen. Jo on aikoihin eletty, kun jalkapalloliigan tässä vaiheessa parhaiten sijoittunut pohjalaisjoukkue tulee Etelä-Pohjanmaalta. Kyllä vaasalaisia nyt koetellaan!

Ja ettei totuus unohtuisi, niin ei vaasalaisella Royalsillakaan valmentajavaihdoksesta huolimatta mene hyvin. Taitaa olla plakkarissa vain neljä sarjapistettä, kun kilpakumppanilla Seinäjoen Crocodilesillä niitä on kuusi.