Pitää olla huolestunut

Rukalta aloitettiin ja viime viikonvaihteessa Lillehammerissa jatkettiin maastohiihdon maailmancupeja.

Paluun kilparadoille lähes kahden vuoden tauon jälkeen tehnyt Norjan Therese Johaug jatkoi Lillehammerissa siitä, mistä hän Rukalla aloitti.

Ikaalisten Krista Pärmäkoski oli nytkin paras suomalainen ja ainoa kympin joukkoon yltänyt hiihtäjättäremme. Totuuden nimessä täytyy kuitenkin tunnustaa, että kovin kaukana menevät Lillehammerin takaa-ajokisan neljä parasta hiihtäjätärtä.

Krista oli takaa-ajossa viides, mutta kaikki ei näytä olevan hänellä tällä hetkellä kohdallaan. Itse hän uskoo vielä saavuttavansa kärkinelikon ennen Seefeldin MM-kisoja, mutta syytä on kuitenkin huoleen.

Tuulettajaa hieman ihmetytti Kristan henkilökohtaisen valmentajan ja Suomen maajoukkueen päävalmentajan Matti Haaviston rauhallisuus siitäkin huolimatta, että Suomen ykköstykki hiihti ajallisesti näin kaukana kärkinelikosta. Takaa-ajokisassakin Krista joutui taipumaan tämän hetken hiihtokuningattarelle aivan liikaa.

Miesten vapaalla hiihdetyllä 15 kilometrin perusmatkalla kymmenen parhaan joukossa oli peräti kuusi norjalaista. Suomen ykköstykki oli odotetusti Iivo Niskanen, mutta vasta sijalla 23.

Parhaaseen suomalaissijoitukseen Lillehammerissa ylsi kuitenkin Jämin Jänteen ilopilleri Ristomatti Hakola, joka oli sprintissä hienosti kuudes. Sunnuntain takaa-ajokisassa Niskanen teki hienon hiihdon. Hän nousi perinteisellä hiihdetyssä kisassa 16 sijalta seitsemänneksi.

Huolet olympiavoittajan hiihtokunnosta haihtuivat.

Suljettu liiga. Nyt on varmaa, että Suomen jääkiekkoliiga pysyy suljettuna useita vuosia eteenpäin. Karsintoja ei siis järjestetä ja liigassa pelaavat nykyiset 15 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan tällä hetkellä 60 ottelua. Sarja on tasainen, mutta heikkotasoinen.

Mestaruus tulee olemaan vain muutaman joukkueen kauppa. Suurimmalla osalla joukkueista piikkipaikalle ei ole mitään asiaa.

Sarjaa dominoi Oulun Kärpät, jonka viimeisin vahvistus vaasalainen Oskar Osalakin avasi jo maalitilinsä. Vain ihme voi viedä oululaisilta mestaruuden.

Sarjan peräpäähän ja keskikastiin ovat jumittuneet monien yllätykseksi vuosien kestomenestyjät JyP, Ässät, Lukko, Ilves ja HIFK.

Viime kauden jumbo, Vaasan Sport on 26 pelatun ottelun jälkeen sarjassa hienosti kuudentena. Vielä ehtii kuitenkin tapahtua paljon, sillä runkosarja ei ole edes puolessa välissä.

Tasoero melkoinen. Suuren yleisön kiinnostuksen kannalta olisi päättäjiltä odottanut hieman toisenlaisia päätöksiä. Suljettu sarja ei jaksa kovinkaan kauan yleisöä kiinnostaa.

Otteluitakin on aivan liian paljon, mikä ilmenee laskevissa katsojamäärissä. Sarjasta pitää voida pudota ja siihen nousta. Kilpailua pitää olla. Nyt päätettiin sentään tukea rahallisesti Mestistä.

Tuulettaja on useasti ihmetellyt, miksi liigan joukkueet eivät saa pelata edes harjoitusotteluita Suomen ykkösnyrkkiä Jokereita vastaan. Olisi mielenkiintoista vertailla oman liigan ja KHL:n välistä tasoeroa. Se lienee melkoinen.

>>>>>>> Stashed changes