Perjantaina uuteen halliin

Kauan sitä on odotettu, ja vihdoinkin se tulee eteen. Perjantaina Vaasan Sport aloittaa kotiottelunsa, ja vaasalaisittain mukavaa on se, että vihdoin kaupungissa on Liigatason jäähalli.

Vanha kaarikatto tuli ikänsä päähän, ja ainut vaihtoehto oli korvata se uudella. Halli pysyi vanhassa paikassa, mikä toisaalta oli loogista, koska uudessa hallissa on osia vanhasta hallista jäljellä. Sekä tietysti ne kolme vanhaa harjoitushallia.

Monikäyttöhalli

Uusi halli mahdollistaa Vaasaan entistä isommat tapahtumat. Halliahan ei ole rakennettu vain Vaasan Sportille, vaan se on uusi monikäyttöhalli.

Konsertteja ja muita tapahtumia varten uusi halli on myös enemmän kuin tarpeen. Halli on vain edelleen hieman syrjässä. Muualla uusia halleja rakennetaan ydinkeskustaan, että asiakkailla olisi helpot yhteydet saapua paikalle.

Kuparisaaren ongelma on edelleen pysäköinti, sekä hidas ja ahdas tieverkosto paikalle.

Onneksi tulevaisuudessa nämäkin helpottavat, kun moottoritiestä tehdään puistikko Korkeamäelle asti. Tällöin monia alueita teiden vieressä voidaan muuttaa parkkialueiksi, ja läheiseen risteykseen tehdään Ravilaakson asemakaavan mukaisesti iso liikenneympyrä.

Ihmiset edelleen varovaisia

Sport pelasi kauden alun ottelut vieraskentällä, johtuen Pohjanmaan alueen huonosta koronatilanteesta. Nyt Vaasassa on parin viikon ajan menty minimaalisilla tartuntamäärillä, ja isoja tapahtumia saa järjestää.

Valvonta ja muut asiat tulee vain olla kunnossa, ja tapahtumajärjestäjä huolehtii niistä. Halliin saa ottaa noin puolet normaalista määrästä, mikä on ihan mukava 2 600.

Muualla on kansa kaikonnut katsomoista. Reilusti alle 1 000 katsojan määriä on nähty hallissa jos toisessa. Ihmiset ovat edelleen hyvin varovaisia, ja tämä varmasti hillitsee useiden lähtöä hallille.

Alhaiset katsojamäärät ovat ajaneet seurat hyvin ahtaalle. Parissa seurassa on jo isotkin YT-neuvottelut purreet, ja etenkin valmentajat ovat olleet tulilinjalla. Huono trendi, mutta aikansa kutakin.

Tervetuloa Raitaan

Valmentajista puheen ollen. Vepsu palkkasi itselleen uuden päävalmentajan. Tervetuloa Raitaan, Jukka Karjalainen. Paikka on haastava, mutta nyt ainakin on tehty pidemmän aikavälin ratkaisu.

Toivottavasti ensi kesänä saadaan nauttia hyvistä ilmoista ja täysistä katsomoista.