Paluu arkeen on alkamassa

Korona-rajoitukset ovat Suomessa löystymässä ja monella osin palataan jo kohti arkea. Tällä viikolla on taas buffetruokailu sallittua ja kahvilat ja ravintolat saavat ottaa enemmän väkeä sisätiloihin.

Kasvava katsojamäärä

Urheilutapahtumat eivät tee poikkeusta. Katsomoihin saa myöhemmin ottaa enemmän kuin 500 henkeä ja se on elinehto hyvin monelle urheiluseuralle. Jos epidemia ei Suomessa pahene, lokakuun alussa rajoitukset poistuvat kokonaan.

Samana päivänä on määrä aloittaa myös jääkiekon liigakausi. Heinäkuun alusta puolestaan katsomoihin saa ottaa yli 500 henkeä, jos katsomo-osat voidaan jakaa lohkoihin ja palvelut voidaan taata jokaiselle lohkolle erikseen.

Ei nyt pilata tätä hyvät ihmiset!

Lajit ongelmissa

Uskon, että suomalaiset ovat hyvin pitkälle kuuliaista kansaa ja sääntöjä noudatetaan kohtalaisen hyvin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö rajoituksista huolimatta ja urheilutapahtumien hyvästä katsomokurista huolimatta tilanne voi pahentua.

Useita isoja palloilusarjoja on jälleen käynnissä. Englannin valioliiga on jatkanut kesken jäänyttä kauttaan. Katsomot ovat kuitenkin siellä tyhjänä.

USA:ssa puolestaan monet lajit ovat ongelmissa. Monissa lajeissa on urheilijoilla todettu tartuntoja ja muutenkin maassa virus leviää hyvin kontrolloimattomasti.

Hurjassa tahdissa

Kesän 2020 jalkapallon EM-kisojen siirto on ehkä suomalaisittain hyväkin asia.

Joel Pohjanpalo on tällä hetkellä kentien maan kuumin pelaaja. Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla lainapestillä pelaava Pohjanpalo on tykittänyt maaleja hurjassa tahdissa.

EM-kisojen olisi pitänyt paraikaa olla käynnissä. Toivotaan, että suomalaisittain nuoren joukkueen kuntopuntari osuu paremmin kohdilleen ensi kesänä.