Palloilusarjoissa koronatauko

Aikoihin on eletty. Nyt, kun kuningasjalkapallon sarjojen ja kansallispelimme pesäpallon sarjakausi piti vähitellen alkaa, niin eipäs alkanutkaan. Korona pisti suunnitelman poikki.

Asiaan on suhteuduttu monilla eri tavoilla. Jalkapallossa maakuntamme ainoa pääsarjajoukkue SJK on toteuttanut omat suunnitelmansa ja laskenut 65 työntekijänsä palkkoja 300 eurolla kolmeksi kuukaudeksi.

Seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi arvelikin, että tällä toimenpiteellä he selviävät sillä edellytyksellä, että kausi alkaa vielä syksyllä. Kenpä tietäis sen?

Yt-neuvotteluja ja lomautuksia

SJK on siinä mielessä hienossa tilanteessa, että seuran yhteistoimintakumppaneista kolmasosa antoi lisätukea seuralle vaikeassa tilanteessa. Omistajat ovat pääomittaneet yhtiötä ja stadionin sekä jalkapallohallin lainoille on haettu lykkäystä.

Palkkoja on jouduttu koronan vuoksi alentamaan ainakin Kuopion Palloseurassa, Turun Interissä ja FC Lahdessa. Valkeakosken Hakassa ei ainakaan vielä ole turvauduttu yt-neuvotteluihin tai lomautuksiin.

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Vaasan Palloseura uhrasi pelaajansa ja lomautti koko henkilökuntansa. VPS Oy:n johto ei nähnyt muuta mahdollisuutta ja se jos mikään närkästytti joukkueen kapteenin ja valmentajan.

Mielenkiintoista onkin nähdä, minkälainen joukkue seuralla sarjakauden alkaessa joskus syksyllä on kasassa. Ken elää, hän näkee.

Korutonta kertomaa

Jääkiekkoliigassa ottelut päättyivät maaliskuun puolivälissä. Uutiset yt-neuvottelujen aloittamisista ovat tätä päivää. Liigassa pelaa kaikkiaan 15 joukkuetta ja niistä kahdeksan on aloittanut yt-neuvottelut.

Neuvottelut koskevat paitsi henkilökuntaa, myös pelaajia. Ei ole säästynyt neuvotteluilta Vaasan Sportkaan. Miksi salata neuvottelujen aloittamista, jos se kuitenkin on tosiasia. Liiga valitettavasti kuitenkin aivan turhaa vaikenee yt-neuvottelujen aloittamisista.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n yt-menettelyjen piirissä ovat kaikki noin 50 työntekijää. Joukossa ovat myös pelaajat ja valmentajat.

Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta yt-menettelyistä ovat julkisesti kertoneet liigaseuroista ainakin Pelicans, Rauman Lukko, JyP Jyväskylästä, SaiPa Lappeenrannasta ja TPS Turusta. Näissä seuroissa tiettävästi ei kuitenkaan yt-menettelyt ole koskeneet pelaajia.

Viimeiset tiedot Kuopiosta kertovat, että Kalpa Hockey on saanut valmiiksi yt-neuvottelunsa ja irtisanoo kaksi työntekijää ja lomauttaa loput vakinaisesta henkilökunnastaan vähintään 90 päivän ajaksi.

Tämä on korutonta kertomaa. Mihin tässä vielä joudutaankaan tuon koronan vuoksi? Kukaan ei pysty sitä varmuudelle sanomaan.