Oranssi vallankaappaus

Kukapa olisi heti jääkiekkoliigan runkosarjan jälkeen uskonut, että Suomen mestari on oranssipaitainen HPK.

Joukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja sarjan ylivoimainen voittaja oli Oulun Kärpät.

Niin vain kävi, että pitkän jääkiekkoperinteen omaavat hämeenlinnalaiset nappasivat mestaruuden juuri oululaisten nenän edestä seitsemännessä pelissä ja vieläpä jatkoerässä. Hieno suoritus, joka Tuulettajallekin oli täysi yllätys.

Mikko Manner Kärppien koutsina jäi toista mestaruutta paitsi ja Oskar Osalallekin jäi luu käteen. Mutta mitä tekikään Filip Riska? Vaasan Sport ei huolinut Riskaa enää riveihinsä ja niinpä mies suunnisti viime elokuussa Hämeenlinnaan.

HPK:lle mies kelpasi ja Filipille pokkasi kolmannen Suomen mestaruutensa. Mitähän Sportissa nyt ajatellaan?

Tasainen finaalisarja

Riskan pelit kauden jääkiekkoliigassa päättyivät siis viime lauantaina mestaruuteen ja Sportin pelit yhdenteentoista sijaan.

Jääkiekkokulttuuri Hämeenlinnassa on valovuoden edellä Vaasaa. Totuuden nimessä on kuitenkin todettava, että finaalisarja oli varsin tasainen. Mestaruuden olisi hyvin voinut voittaa Kärpätkin.

HPK oli nyt kuitenkin yhtenäisempi joukkue ja ansaitsi toisen Suomen mestaruutensa. Tuulettaja jää pohtimaan, lähtikö Kärpät loppupeleihin sittenkin takki auki? Jälkeenpäin on todettu, että HPK:n voittomaali syntyi väärin tuomitun jäähyn aikana.

Neljän maan jääkiekkomaajoukkueet pelasivat viime viikolla EHT-turnauksen Brnossa juuri ennen Slovakian MM-kisoja. Suomi kukisti ensin isäntämaa Tshekin ja näytti sitten närhen värkit huippuja vilisevälle Venäjälle.

Ovetshkin ja Kuznetsovkin joutuivat nöyrtymään Suomi-poikien edessä. Ruotsi oli kuitenkin Leijonia vahvempi. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisen vastuksen Suomi pystyy Slovakiassa kilpakumppaneilleen tarjoamaan. Tuovatko USA ja Kanada kisoihin voittavat joukkueet?. Jääkiekkojännitystä riittää siis viimeisellekin kevätkuukaudelle. Kiekkoa tulee toukokuussa eri tiedotusvälineistä tuutin täydeltä.

Pisteet vastustajille

Kuningasjalkapallo jääkin tilapäisesti jalkoihin. Jalkapallosta puhuttaessa on syytä kysyä, missä mättää VPS? Joukkue on pelannut viisi ottelua ja sarjapisteitä on kasassa vain neljä. Yksitoista pistettä on valunut vastustajien laariin.

Mutta ei hätää. Otteluita on edessäpäin vielä melkoisesti ja suunta on voinut kääntyä jo eilen tiistaina, jolloin VPS kohtasi Hietalahdessa kauden todella alavireisesti aloittaneen mestarijoukkue HJK:n.

VPS on ennen klubikamppailua sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Perää pitää sarjanousija KPV, joka on Kokkolan kenttäolosuhteiden vuoksi joutunut pelaamaan kotiottelunsakin vieraissa eli Seinäjoella. Toivotaan, että kokkolalaistenkin kurssi kääntyy. SJK on tällä hetkellä sarjassa parhaiten sijoittunut pohjalaisjoukkue.

Puoliksi suomalainen

Yleisurheilukausikin polkaistiin käyntiin Timanttiliigan kisassa Dohassa. Upeita suorituksia ja kovia tuloksia. Ei siellä suomalaisia nähty. Ei ollut meikäläisillä mitään asiaa, kun maailman huiput aloittivat kilpailukautensa.

Juostiin lujaa ja hypättiin pitkälle ja korkealle. Tai nähtiinpä sittenkin ainakin puoliksi suomalainen. Turkulaisen äidin ja ruotsalaisen isän Ruotsia edustava kiekonheittäjä Daniel Ståhl kiskaisi limppunsa kauden kärkitulokseen 70,56 ja oli ylivoimainen ykkönen. Ståhl vierailee usein äitinsä kotipaikalla Turussa, pitää kaupungista ja puhuu hyvin suomea. Haastattelutkin hän antaa suomaisille tiedotusvälineille suomeksi. Olisi hyvin voinut edustaa Suomeakin!