Onnea 95-vuotias Vaasan Palloseura

Veikkausliigassa pelaava Vaasan Palloseura juhlii 95-vuotista olemassaoloaan. Torstaina vietetään virallista syntymäpäivää.

Onnittelut VPS!

Paljon on vuosien varrelle mahtunut. Seura on puhuttanut ja koskettanut vaasalaisia lähes sata vuotta. Ylimmällä sarjatasolla on meriitteinä kaksi mestaruutta, viisi hopeaa ja kaksi pronssista mitalia. Viimeisin mitali tuli vuonna 2013, kun Palloseura oli Veikkausliigassa kolmas.

Varmasti kaikilla kaupunkilaisilla on jonkinlainen side Palloseuraan. Jos et ole itse seurassa pelannut, ainakin lasten tai lastenlasten nappulannauhoja on Monitoimiviheriön nurmilla kiristetty.

Paljon muutakin

Edustusjoukkue on seuran lippulaiva, mutta VPS on paljon muutakin. Seura on ollut vuosia pelaajamäärältään Vaasan Pallopiirin suurin seura, sillä rekisteröityjä junioreita on yli kahdeksansataa.

Pelillisesti nyt näyttää pahalta. Veikkausliigan haastajasarjassa Vaasan Palloseura on taas pudonnut viimeiseksi, eli suoraksi putoajaksi. Karsijan paikalla oleva KPV on kolme pistettä edellä. Sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta, joista jaossa on maksimissaan yhdeksän pistettä.

Jännäksi menee

KPV pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraissa (SJK, FC Lahti), ja Palloseura puolestaan kohtaa Rovaniemen vieraissa ja HIFK:n kotonaan. Viimeisellä kierroksella sarjakurimuksessa olevat KPV ja VPS kohtaavat Kokkolassa.

Raita on pelannut viimeisen sarjanousunsa jälkeen nyt neljätoista kautta ylimmällä sarjatasolla.

Onnea Vaasan Palloseura tarvitsee myös jalkapallokentänkin puolelle. Toivotaan, että juhlavuoden suurimmat pippalot pidetäänkin vasta viimeisen pelin jälkeen 19. lokakuuta Kokkolassa.

Tai sittenhän vasta kausi alkaakin. Ykkösesta paikkansa nousukarsintaan on varmistanut Turun Palloseura, joka pelaa kaksiosaisen nousukarsinnan joko Kokkolaa tai Vaasaa vastaan.

Kiekossakin juhlavuosi

Jääkausi Vaasassa avattiin viime lauantaina. Jukurit tylsytti Sportin lukemin 1-4. Pistepussi kotkapaidoilla on kuitenkin avattuna. Sarjakausi avattiin kolmella vieraspelillä, joista KooKoota vastaan otettiin komea 7-2 voitto.

80-vuotisjuhlakauttaan pelaava Sportin seuraava kotiottelu on lauantaina, jolloin vastaan luistelee JYP.