Oma koira puraisi

Varsin kulunut fraasi, mutta sunnuntain Mestarien liigan voiton Bayern Münchenille ratkaisi Paris Sant Germainin oma kasvatti Kingsley Coman. Yksi maali riitti voittoon.

Tsämppärit pelattiin tänä vuonna muutaman kuukauden myöhässä ja nopeutetulla aikataululla. Hieno finaalipeli telkkaristakin nähtiinkin. Yleisön puuttumisen korvasi televisioon taidokkaasti ajettu hiljainen taustamöly, joka teki pelistä seurattavamman. Yleisökohinan läpi ei kuulunut kotisohvalle edes tuomarin pillinvihellyksiä.

Ranskalaisseuralle finaalitappio oli kirvelevä, sillä vajaat kymmenen vuotta sitten qatarilaisomistukseen siirtyneeseen seuraan on pumpattu valtavat summat euroja. Kalleimmat kaverit siirtosummissa katsottuna ovat Neymar Barcelonasta 222 miljoonalla ja Mbappé Monacosta 145 miljoonalla.

Kuinka sitten kävi tämän oman koiran? Kingsley Coman sai lähteä ilmaisella siirrolla 2014 Juventukseen, kun pariisilaiset hankkivat riveihin miljoonamiehiä.

Rahalla ei aina osteta mestaruuksia. Comanille kävi lopulta enemmän kuin hyvin. Mestaruustitteleitä on tullut Italiassa ja Saksassa.

20 vuotta riittää

Pysytään huippufutiksessa. Bayern Münchenille puolivälierässä murskanumeroin 8-2 hävinnyt FC Barcelona on isossa kaaoksessa. Päävalmentajaa ollaan erottamassa ja seuraikoni Messi on lähtökuopissa.

Aivan mutkatonta ei Messin siirto ole, sillä 20 vuotta katalonialaisseurassa pelanneella jonglöörillä on sopimuksesta vielä vuosi pelaamatta. Kaikkihan on sovittavissa rahalla, mutta 700 miljoonan euron ulosostopykälä kuulostaa uskomattomalta. Kai tuonkin summan joku sheikki Messistä pulittaa.

Vepsulla sakkaa

Oma Palloseurammekin oli hankkinut riveihinsä vahvistuksia. Toinen pelasi sunnuntaina, toisen parannellessa takareittään. Loppuminuuttien pilkulla oltiin jo hetken voitossa kiinni, mutta yliajan komealla vaparilla Mikkelin Palloilijat tasasivat pisteet.

Neljä voitonta peliä ovat pudottaneet Vepsun sarjataulukon puoliväliin. Sunnuntaina koitetaan kääntää kurssia vieraspelissä, jossa kohdataan häntäpään Gnistan.