Oliverin varassa

Suomen yleisurheilun arvokisamenestys on viime vuosina ollut keihäänheittäjien varassa.

Painimolskilla takavuosina menestynyt ja nykyisin ortopedinä toimiva Tuomo Karila kuitenkin uskalsi kertoa, että vaikka Pitkämäki joutuukin myöhemmin leikkaukseen, silti hän voi heittää keppiä Berliinin EM-kisoissa.

Uskaliaasti sanottu. Jää siis nähtäväksi, miten tässä Pitkämäen paluussa tulee käymään.

Kysymyksessähän on Tuulettajan käsityksen mukaan niin sanottu tukijalan vamma. Sen varassa keihästä heitetään, joten tuntuu utopistiselta, että tuon vamman kanssa keppi lentäisi mitaliin tarvittavat 90 metriä.

Epäileväinen tuntuu Pitkämäkikin olevan. Hän on sanonut, että puolikuntoisena ei kisoihin parane lähteä.

Odotusta. Moni urheilufani odotteleekin kuumeisena Antti Ruuskasen paluuta. Mies on vaihtanut valmentajaa ja aikoo tulla mukaan entistä ehompana.

Tuulettajakin toivoo Antin paluuta, mutta ei hätää, onhan meillä jo uusi komeetta. Nimittäin tuo käsipallotaustainen raaseporilainen Oliver Helander.

Kauniisti heittävä pitkänhuiskea Helander on nakannut keppiä jo huikeat lukemat. Mies on nuori. Mihin vielä ehtiikään?

Tuulettaja toivoo, että nuorukainen kilpailisi säästeliäästi, kuten on tehnytkin, että paikat pysyisivät kunnossa.

Suomen keihäsmaine on juuri tällä hetkellä Oliver Helanderin varassa.

Väärin meni. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi stipendejä talvisten lajien urheilijoille. Ei mennyt ilman jälkipuinteja jako tälläkään kertaa.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen 22 jäsentä saivat olympiapronssista kiitokseksi kukin 10 000 euroa.

Raha tuli varmasti tarpeeseen, kuten takavuosina pesäpallokentilläkin suvereenisti esiintynyt Riikka Välilä sen avoimesti tunnusti.

Hienoa, että naispelaajia näin muistettiin. Tuulettajan ihmetystä kuitenkin herätti se, että suurimman (20 000 euroa) stipendin sai Martti Jylhä, jonka näytöt ovat olleet minimaaliset.

IIvo Niskanen, Krista Pärmäkoski, Ristomatti Hakola ja Kerttu Niskanen ansaitsisivat yhtä suuren stipendin.

Tuulettaja ihmetteli sitäkin, että Vaasan Hiihtoklubin miehille, Samu Torstille ja Andreas Romarille myönnettiin tukea, vaikka molempien näytöt jäivät viime kaudelta kovin vähäisiksi.

Ehkäpä olympiaedustus painoi vaakakupissa niin paljon, että Torsti sai 10 000 ja Romar 6 000 euroa. Olympiakomitea muuten vähensi alppiurheilun tukea melkoisesti.

MM-futista. Huomenna ne alkavat – jalkapallon MM-kisat. 32 maata ja 64 ottelua kuukauden aikana.

Voittaako mestaruuden eurooppalainen vain eteläamerikkalainen maa. Se jää nähtäväksi. Kestääkö Saksan kantti, vai viekö mestaruuden Argentiina?

>>>>>>> Stashed changes