Oberstdorf ei paljon lupaile

Helmikuu on tunnetusti talvilajien MM-kuukausi. Meikäläisittäin kiinnostavimmat kilpailut käydään hiihtolajeissa ja monesti sieltä ollaan tultu kultasaattueessa kotiin.

Nyt taitaa olla aivan toisin. Obertdorffia pukkaa viikon päästä päälle, ja mitalitoivot alkavat olla yhden käden sormin lueteltavissa. Eikä kaikkia sormia tarvitse edes käyttää.

Pyhäjärven SM-hiihdot ei tuonut ainakaan helpotusta mitalituskiin. Iivo Niskanen on mieshiihtomme suuri yksinäinen, mutta jotain Iivon hiihdostakin vielä puuttuu.

Noilla vauhdeilla oltaisiin nippanappa kymppisakissa, jospa Iivo tässä viime viikon herkistelyllä, nostaisi itsensä mitalivauhtiin. Toivo elää.

Nuorissa tulevaisuus

Vuokatissa käydyt nuorten MM-hiihdot vedettiin yläkanttiin. Niilo Moilanen otti ”rakettijalkoineen” kultaa sprintissä, ja Norrvallan 18-vuotias hiihtolupaus Alexander Ståhlberg ylsi hopealle miesten vapaan 10 kilometrin kilpailussa ja taisteli vielä pronssia kolmenkympin perinteisellä. Neljäs mitali tuli poikien viestistä, jossa Ståhlberg nosti ankkuriosuudella vitossijalta joukkueensa aina kakkospallille saakka.

Näille nuorille ei kannata vielä Obertdorfin kisapassia leimata. Moilasen ja Ståhlbergin tähtäin on tulevissa vuosissa.

Kiitos ei!

Naishiihtommekin on erikoisessa tilanteessa. Viime kauteen lopettanut ampumahiihtokuningattaremme Kaisa Mäkäräinen ilmoittautui SM-viivalle mukaan.

Vaikka kärkinaisista Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Jasmi Joensuu ja Eveliina Piippo loistivat poissaolollaan, tilanne on enemmän kuin hälyttävä.

Kyseisen kilpailun voitti 42-vuotias Riitta-Liisa Roponen ennen 38-vuotiasta Kaisa Mäkäräistä. Roposen mieli tekee kisakoneeseen, mutta Mäkäräisen ”Ei” tuli heti kisan jälkeen niin painokkaasti, että vaikea uskoa hiihtopomojen kääntävän hiihtokuningattaremme päätä.

Maaliskuussa muuten Kaisa ”kiusaa” taas nuorempia, kun on lähtemässä kasvattajaseuransa Ristijärven pyryn isännöimiin SM-kisoihin. Kolmenkympin vapaalla tulee nuoremmille kiire, kun Kaisa päästää pitkää liukua.