Nopea liiganousu jäämässä haaveeksi

Jalkapallon Ykköstä pelaavan Vaasan Palloseuran tavoitteissa ollut nopea nousu Veikkausliigaan on käymässä hankalaksi. Viikonvaihteessa kohdattiin vieraissa sarjajumbo SJK Akatemia.

Tasapelinumeroiden myötä Vepsulta jäi kaksi pinnaa Seinäjoelle.

Raidalla on nyt kasassa 23 sarjapistettä. Liigakarsijaan, eli sarjakakkoseen on nyt matkaa kahdeksan pinnaa. Sarjaa on pelaamatta vielä seitsemän kierrosta. Nyt vaaditaan niitä kuuluisia pakkovoittoja.

Ryhtiliike on paikallaan, sillä viidestätoista pelistä Vepsu on voittanut ainoastaan kuusi.

Putoamiskurimuksessa

Kakkosessakin vaasalaisjoukkueet VIFK ja FC Kiisto pelaavat sarjapaikoistaan. Paikallisderbyssä Kiisto yllätti VIFK:n ja säilytti oljenkortensa.

Sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, ja jumbona oleva Kiisto on kolme pinnaa jäljessä paikallisvastustajaansa. Joukkueet muuten pelaavat vielä kerran vastakkain.

Meidän Jolle

Dallas Star selvisi Stanley Cupin finaaliin asti, ja konferenssifinaalin seiskapelissä hattutempun laukonut Joel Kiviranta on edelleen liekeissä.

Dallas Stars kaatoi Tampa Bay Lightningin NHL:n loppuottelusarjan avausosassa 4–1.

Seitsemän viime pelin aikana Vaasan Sportista taalajäille siirtynyt Kiviranta on tekaissut viisi maalia. Huikea luku, kun ottaa huomioon, että keskimääräinen jääaika pyörii kymmenen minuutin hujakoilla iltaa kohti.

Tiistaiaamuna pelattiin toinen peli ja Tampa tasoitti voitot. Ensimmäisen erän kolme maalia neljään minuuttiin riittivät. Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Tasainen sarja, ja mahdollinen seiskapeli pelataan 1. lokakuuta.