NHL ja suomalaiskaupat

Suomessa puhuttavat Liigan tyhjennysmyynnit. Kun joukkue on menettänyt mahdollisuudet pudotuspeleihin, se usein myy kaikki kaupaksi kelpaavat pelaajat säästääkseen rahaa ja satsatakseen ensi kauteen.

Nuoret lupaukset

NHL:ssä pelaajakaupat ovat arkipäivää, maanantaina päättyi taalaliigan siirtoikkuna. NHL:n pelaajasiirroissa on paljon enemmän takana. Pelaajan myyvä seura saa aina vastakaupat, ja NHL voi jopa estää kaupan, joka ei sen mielestä ole reilu.

Usein kallis pelaaja vaihtuu pariin nuoreen lupaukseen tai varausvuoroihin. Suomessa myyvä seura ei saa mitään. Tässä on todella suuri ero.

Suomalaisista nimimiehistä kaupan kohteeksi NHL:ssä joutuivat Erik Haula ja Sami Vatanen. Haula siirtyi Floridaan Aleksandr Barkovin seurakaveriksi ja Vatanen taas Haulan entiseen seuraan, Carolinaan.

Tie pudotuspeleihin

Sport on matkalla nykyisen liigahistoriansa heikoimpaan saavutukseen. Kaikkien aikojen ensimmäisellä 36 ottelun liigakaudella Sport voitti viisi ottelua ja pelasi yhden tasan, joten sen ohi sentään on menty.

Tällä kaudella on pisteitä vain 40 - nykyisillä esityksillä voi olla vaikeaa tavoittaa edes sitä kymmenettä varsinaisen peliajan voittoa. Otteluita on jäljellä enää yhdeksän ja karu juhlakausi saa vihdoin päätöksensä.

Naisten liigajoukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin. Kahden ottelun jälkeen on kuitenkin aivan selvää, että Kiekko-Espoo tulee sarjasta jatkamaan eteenpäin.

Kotikaupungin joukkue

Vepsun tie Suomen Cupissa päättyi tappioon Jaroa vastaan ja pelaa ensi kaudella Ykköstä. On mielenkiintoista nähdä, miten ”Raita” kerää alemmalla sarjatasolla yleisöä katsomoihin, ainakin voisi odottaa enemmän voittoja. Toki pitää muistaa, että Ykkösessä pelataan Ykkösen pelaajilla, eikä Veikkausliigan tasoisella pelaajamateriaalilla.

Vaahteraliigan Royals ilmoitti kolmesta ulkomaalaisvahvistuksesta ensi kauden joukkueeseen. Samalla seura ilmoitti julkisesti strategiansa ensi kesän pelaajamateriaalista. Tällaista avointa tiedottamista on huomattavasti mukavampi lukea, niin tietää mitä on luvassa.

Ainakin Royals tulee olemaan taas vahvasti kotikaupungin joukkue. Ensihuuma yleisön parissa on hieman laantunut, mutta laji on löytänyt vahvasti tiensä vaasalaisten sydämiin.