Naisleijonilla tilipäivä

Kukapa olisi uskonut, että Suomen naisjääkiekkoleijonat pystyivät kukistamaan Kanadan ja finaalissa USA:n. Kyllä, mestaruus olisi kuulunut Suomelle. Jatkoaikamaali olisi pitänyt hyväksyä.

Kanada ja USA ovat vuosien saatossa olleet Suomelle ylivoimaisia vastustajia.

Yli tästäkin pettymyksestä on päästävä ja ajateltava, että hoppeekaan ei ole häppee. Naisleijonille tutuksi tulleet pronssiottelut ovat toivottavasti taakse jäänyttä elämää.

Menestys näkyy myös pelaajien kukkarossa, sillä mestaruudesta oli ennakkoon luvassa bonuksia 7 000 euroa ja hopeamitalista 5 000 euroa.

Upeita suorituksia

Tuulettaja seurasi suurella mielenkiinnolla maailman parhaan maalivahdin Noora Rädyn ja monilahjakkaan ykköskentän sentterin Riikka Sallisen toimia.

Sallinen viiletti kentällä kuin nuoruusvuosinaan. Tuulettaja tutustui Salliseen jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Hän on lähtöisin pesäpalloperheestä Jyväskylästä ja kehitti pesäpallotaitojaan yhdessä veljiensä kanssa.

Sallinen pelasi mielipaikallaan kakkospolttajana ja on Tuulettajan mielestä kaikkien aikojen parhain naispesäpallopelaaja.

Sallinen tuli takavuosina tutuksi lapualaisillekin, jotka ihailivat hänen suorituksiaan Lukkarilan stadionilla. Vaikka pelaajalla on ikää 45 vuotta, ei se millään tavalla hidasta kahden lapsen äidin liikehdintää kaukalossa.

Sallinen asustelee nykyisin Ruotsissa, jossa ei tietenkään pelata Suomen kansallispeliä. Minkä lahjakkuuden Suomen pesiskentät menettivätkään!

Yleisökato

Jalkapalloliiga on käynnistynyt hyytävissä olosuhteissa. KPV on joutunut evakkoon ja pelasi kotiottelunsa RoPSia vastaan Seinäjoella.

Ottelussa oli katsojia 459. Onko tässä enää mitään järkeä?

Helsingin herrat ovat päättäneet aikaistaa kauden aloitusta ja tästä kärsivät vain seurat. VPS:n ensimmäisessä kotiottelussa FC Interiä vastaan oli 1 099 katselijaa.

SJK on aloittanut kauden kahdella voitolla ja KPV kahdella tappiolla. VPS tappion Interille, mutta pelasi tasan Ilveksen kanssa. Tampereella oli 2 832 katsojaa.

Nyt jäädään odottamaan lauantaina Hietalahdessa pelattavaa paikallisottelua VPS–KPV. Ehkä VPS:n on kääntänyt pelin suunnan eteenpäin meneväksi.

Mollivoittoinen kausi

Vaasalaisen alpinistin Samu Torstin kausi on paketissa. Mollivoittoisesta kaudesta ei ole paljonkaan kerrottavaa.

Maailmancupissa suurpujottelussa Beaver Creekissä USA:ssa Torsti laski ensimmäisessä laskussa ulos. Val D`iseressa Italiassa hän oli sijalla 36, Alta Badiassa Italiassa sijalla 53 ja Adelbodenissa Sveitsissä sijalla 38.

Saalbach-Hinterglemmissä Itävallassa Torsti keskeytti ensimmäisessä laskussa, ja Banskossa Bulgariassa ja Kranjska Gorassa Slovakiassa ei tullut tulosta.

Mikäli Tuulettaja on oikein ymmärtänyt, Torstin mieli palaa edelleen alppirinteille, joten ura jatkunee seuraavallakin kilpailukaudella. Toivottavasti tulostakin silloin syntyy!