Naapurin voittaminen ihanaa

Tulevana viikonloppuna käydään Tampereen Ratinalla perinteinen yleisurheilun Suomi-Ruotsi maaottelu. Vahvat perinteet omaava tapahtuma on hieman kuihtumassa samaa tahtia, kuin on yleisurheilun arvostuskin.

Suomessa tai Ruotsissa ei ole kovinkaan montaa huippunimeä tuoda estraadille tänäkään vuonna. Silti tapahtuma on joka vuosi todella suosittu, ja miksipä ei olisi.

Naapurimaan voittaminen lajissa kuin lajissa on hienoa, ja tuloksilla ei ole niinkään väliä. Riittää että jokainen urheilija tuo pisteitä omalle maalleen. Yksi urheilija ei voi omaa pistesuoritustaan enempää maataan auttaa, vaikka rikkoisi maailmanennätyksen.

Tänä vuonna myös Ruotsi-ottelu on hyvin poikkeava. Ruotsalaiset urheilijat tuodaan Suomeen vain kilpailemaan. Heidät testataan Ruotsissa muutama päivä ennen kisoja, tämän jälkeen valvotaan, ettei urheilija pääse altistumaan virukselle, ja sitten omalla koneella Pirkkalan lentokentälle.

Se ei voi olla vaikuttamatta urheilijan tuloskuntoon, mikä voi tietysti pelata Suomen pussiin. Mutta urheilijoiden ja katsojien turvallisuus on silti tärkeintä, ei urheiluviihde.

MM-kisat perumisuhan alla

Tätä kirjoitettaessa on vielä epäselvää mikä on NHL:ssä tilanne ottelusarjojen osalta. Kaikki neljä otteluparia ovat 3-1 tilanteessa, mikä tarkoittaa että neljä viimeistä joukkuetta saattavat olla jo selvillä tätä lukiessa.

Harmi on sinänsä se, että suomalaisittain vahvasti edustetut Dallas ja Colorado ovat vastakkain jo nyt, ja jompikumpi näistä joukkueista on pian kesälomalla.

Normaalisti tähän aikaan NHL-kautta puhuttaisiin vielä paljon siitä, saako mikään joukkue vahvistuksia MM-kisoihin. Nyt kisojen kohtalosta puhutaan aivan muilla syillä.

Tulevien kisojen toinen isäntämaa on Valko-Venäjä, ja monien mielestä maata tulisi boikotoida ja siirtää järjestelyt pois maasta. Helpommin sanottu kuin tehty.

Latvia ei yksin pysty kisoja järjestämään, ja monet toivookin että Suomi olisi toinen osapuoli Valko-Venäjän sijaan. Toki tällä tahdilla, kun tapahtumia perutaan koronan takia, saattaa olla että seuraavatkin MM-kisat ovat perumisuhan alla.

Loppuotteluun asti

Yksi kausi mitä ei tulla varmasti enää perumaan tai keskeyttämään on amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga. Monien asiantuntijoiden veikkauksien vastaisesti on Royals pelannut itsensä pudotuspeleihin, sekä myös saanut kakkossijallaan kotiedun pudotuspeleihin.

Runkosarjan kaksi viimeistä ottelua ovat olleet varsin heikkoja, joten ison urakan edessä Royals on, jos meinaa kammeta itsensä loppuotteluun asti. Mutta mitä sitä sanotaan huonoista kenraaliharjoituksista?