Mustia pilviä

Kotimainen Liigakausi on alkamassa parin viikon kuluttua. Lokakuun alussa pitäisi olla täysi tohina päällä kaikilla liigapaikkakunnilla. Pitäisi. Äskettäin on kaksi joukkuetta asetettu karanteeniin Korona-tartuntojen takia.

Jos tällainen piti tapahtua, oli se hyvä että se tapahtui juuri nyt. Toki joukkueilta jää arvokasta harjoitteluaikaa käyttämättä, mutta vielä tapaus ei vaikuta Liigan pelaamiseen. Jos tapaukset olisivat tulleet kauden aikana, olisi pahimmillaan puolet joukkueista altistunut joko suoraan tai välillisesti.

Se tietäisi pahoja ottelusiirtoruuhkia, mahdollisia otteluiden luovutuksia, sarjakauden lyhentämistä tai pahimmillaan koko kauden päättämistä.

Katsomot tyhjinä

Monia lajeja on saatu pelattua lähes normaalisti. Talven tullessa ongelmaksi muodostuvat sisätilat. Ulkotiloissa ilma kiertää ja tuulet puhaltaa, mutta sisätiloissa ollaan herkemmin altistuneena.

Koronan takia pitkään tauolla ollut NHL tulee vasta hiljalleen kohti loppuhuipennusta, ja näyttää vahvasti siltä, että neljän suomalaisen edustama Dallas Stars on vahvasti matkalla kohti Stanley Cupin finaaleita.

Ja vaikka USA on pahasti koronan runtelema, maailman rahakkain liiga, amerikkalaisen jalkapallon NFL potkaistiin käyntiin. Osavaltiosta riippuen ovat katsomot tyhjinä tai rajoitetulla kapasiteetilla. Mutta USA vaatii viihteensä, mitä NHL, NBA ja MLB jo tarjoavat.