Missä mitalit?

Ei muuten näytä hyvältä. Suomen hiihtomaajoukkueella ovat mitalikahvit Seefeldissä vielä juomatta.

Viikonloppuna piti olla saumat kahteen mitaliin, mutta suomalaismiehet kaatuilivat ratkaisevilla hetkillä. Iivo Niskanen sotki suksensa huoltomiesten jalkoihin, ja sunnuntaina tappituntumalla alamäkeä tullut Ristomatti Hakola kompuroi kilpakumppanin sauvaan.

Etukäteen veikkaamani mitalimäärä 3-4 näyttää menevän pahasti mönkään. Ja vielä väärään suuntaan.

Iskun paikka

Jossitteluihin kuuluu, että hävisikö tai ”kaatuiko” Ristomatti Hakola kilpailunsa jo edellisyönä. Hakola ei ollut nukkunut kisoja edeltävänä yönä kuin kaksi tuntia. Miehen mukaan valvomisella ei ollut vaikutusta hiihtoon.

Univaje on kuitenkin tutkimuksissa todettu kuin humalatilaksi. Olisiko Hakola tuonut mitalin, jos hän olisi nukkunut kunnolla?

Urheiluunhan tämäkin kuuluu. Ei kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Norjakin on muuten hävinnyt kuudesta hiihdetystä matkasta yhden.

Suomella lienee keskiviikkona MM-kisojen ainut kultasauma. Iivo Niskanen puolustaa viidentoista kilometrin perinteisen kultaa. Iivon pään pitäisi kestää paineet, kunhan vain pysyisi pystyssä. Toivotaan myös Hakolalta kymppisakkiin sijoitusta. Ja laske nyt Ristomatti tiistaiyönä vaikka lampaita. Se auttaa.

Hiihtopamput Thaimaassa

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS pitää joka toinen vuosi yli tuhannen hengen kongressin. Kokouspaikat eivät ole kuitenkaan aivan perinteisissä talvilajimaissa.

Hiihtopamppujen viimeiset kokouspaikat ovat olleet Kreikassa ja Meksikossa.

Luksuskohteita molemmat, mutta nyt vuoden 2020 kokouspaikaksi on ilmoitettu Thaimaan Pattaya.

Onneksi olkoon FIS. Pattaya on aivan loistava valinta hiihtokokouksellenne. Sieltä löytyy pitoa ja luistoa. Eikä mene helposti sukset ristiin paikallisen väen kanssa.