Mennäänkö me nyt sinne EM-kisoihin?

Jalkapallon EM-karsinnat puhuttavat kuluvalla viikolla. 4-1 -tappio Bosnia ja Hertsegovinalle on nyt käsiteltävä Huuhkaja-leirissä oikealla tavalla. Suomi oli täysin aseeton, kun Balkanin pojat vyöryttivät tilanteita toisensa perään Suomen päätyyn.

Pakkovoittoja

Suomen unelma jalkapallon ensimmäisestä arvoturnauspaikasta pysyi kuitenkin elossa. Italia on lohkossa mennyt menojaan. Nyt on unohdettava perinteinen klisee, että kaikki on omissa käsissä. Nyt on otettava pakkovoittoja.

Tiistai-ilta näytti suuntaa, sillä Markku Kanervan valmentama joukkue kohtasi Turussa Armenian. Analysoidaan matsi niin, että Suomi otti komean kotivoiton. Unelma elää.

Lohkon kaksi viimeistä peliä pelataan kuukauden päästä. Suomella on tiedossa kotipeli Liechtensteinia, ja vieraspeli Kreikkaa vastaan. Otetaan noista matseista täydet pinnat ja ollaan EM-kisoissa.

Kaksi parasta kisoihin

Lohkon kaksi parasta maata selviää ensi kesänä pidettäviin EM-kisoihin. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin lohkossa, sijoituksen ratkaisevat tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset pelit, sitten niiden maaliero ja sen jälkeen tehdyt maalit keskinäisissä peleissä.

Lauantainen 4-1 -tappio voi tuntua kuukauden päästä vielä karvaammalta, sillä Suomen ja Bosnian päätyessä tasapisteisiin, balkanilaiset ovat edellä keskinäisten otteluiden paremmalla maalierolla (4–3).

EM-kisat järjestetään muuten ensi kesänä kahdessatoista eri kaupungissa. Jännä nähdä minne ensi kesän lomareissulle mennään.

Kiitos Tero!

Keihäsmestarimme Tero Pitkämäki oli maanantaina keihäsuransa kovimman paikan edessä. 2000-luvun menestynein keihäänheittäjämme kertoi kilpauransa olevan ohi.

Lopettamispäätös tuli yllätyksenä, sillä Pitkämäen piti lopettaa vasta Tokion olympialaisiin vuonna 2020. Jalkojen fysiikkaa ei saatu loukkaantumisten jälkeen enää Pitkämäen toivomalle tasolle. Teron tuntien 90 metriä olisi jäänyt ensi kesänä heittämättä.

Kiitos Tero seitsemästä arvokisamitalista. Ne eivät aivan heti mielestä unohdu.