Menestystä tavalla jos toisilla

Jääkiekon Liigan finaalipari on selvillä. Ennakkoon odotettu on toinen finaalijoukkue, Rauman Lukko, mutta TPS:ää ei kovin moni olisi osannut odottaa toiseksi joukkueeksi. TPS on toki todella perinteinen joukkue, mutta se on tälläkin kaudella aika nuori joukkue. Vahvistukset ovat tosin laadukkaita.

Taitopelaajat harvassa

Sportin kausi päättyi jo säälipleijareissa, mutta tämän jälkeen on tullut paljon sopimusuutisia. Kärpistä tuttu Shaun Heshka siirtyy Vaasaan, samoin kokeneet ruotsalaiset Henrik Eriksson ja Axel Holmström. Myös Ilveksestä siirtyvä Teemu Väyrynen on ennakkoon ihan mielenkiintoinen hankinta.

Herää tietysti kysymyksiä siitä, onko Sportin kokoonpano jo liikaa tämän kauden kaltainen, jossa taitopelaajat ovat harvassa ja duunareita on jokaisessa ketjussa.

Sportissa on yritetty saada menestystä tavoilla jos toisilla, usein kehnoilla tuloksilla. Jos tällä tavalla menestystä tulee, niin tuskin moni on pelityylistä kovin kriittinen.

Varsin vahvaa

Naisten MM-kisat peruttiin vain pari viikkoa ennen avausottelua. Suomi olisi ollut valmis pikavauhdilla kisat järjestämään, Vaasa yhtenä potentiaalisena pelipaikkana. Kisat kuitenkin järjestetään syksyllä Kanadassa.

Miesten MM-kisoihin lienee turha odottaa nimimiehiä minkään maan joukkueisiin NHL:stä. Tiukassa koronasyynissä olleet pelaajat tuskin haluavat enää jatkaa eristäytymistä tämän enempää.

Etenkin kun pian on taas Olympialaisten aika ja NHL on onneksi hyvin todennäköisesti mukana. Suomen joukkue näyttää varsin vahvalta vuodelle 2022, Ahon, Barkovin, Rantasen ja Heiskasen johdolla.