Meidän Jolle

Rapakon takana pelataan jääkiekon arvokkaimmasta pystistä, Stanley Cupista. Suomalaiskiekkoilijat ovat olleet hyvin esillä, mutta viime viikolla Dallas Starsin Joel Kiviranta tyhjensi pajatson. Siis sama Kiviranta, joka pelasi Vaasassa.

Mikä tarina

Olet monta viikkoa lämmitellyt viltissä ja pääset mukaan seiskapeliin Coloradoa Avalanchea vastaan. Jolle sai tilaisuutensa ja iski hattutempullaan NHL:n konferenssifinaalipaikan Dallasille.

Ratkaiseva osuma tuli jatkoajalla. Kaikenmaailman hakukoneissa ”Joel Kiviranta” nousi hetkessä yhdeksi haetuimmaksi kohteeksi.

Änäri jatkuu tiiviinä. Dallas aloitti heti jatkopelit voittamalla Vegasin maalilla. Toinen kohtaaminen on jo tiistaina.

Pitkä odotus

Joel Kiviranta siirtyi Dallasiin Vaasan Sportista. Kiviranta pelasi viimeisellä kaudellaan Sportissa 48 liigaottelua tehopistein 16+15=31. Jolle pääsi hienoilla otteillaan myös Leijonien MM-kultajoukkueeseen ja iski yhdeksään peliin pinnat 2+1=3. Kiviranta pelasi kisoissa pääasiassa Suomen nelosketjussa.

Tulokaskaudella Dallasin ykkösmiehistössä tuli runkosarjassa tilille ainoastaan yksitoista ottelua. Suurin osa kaudesta kului Texas Starsin AHL-joukkueessa, jossa hän teki 48 ottelussa tehot 12+11.

Nyt eletään Kivirannan etsikkoaikaa.

Meidän Seppo

Sunnuntaina loppui Kaarlenkentällä yksi aikajakso, kun Vaasaan jenkkifutisbuumin vuonna 2013 tuonut Seppo Evwaraye pelasi viimeistä kertaa kotikaupungissaan.

Wasa Royalsin selkeä ikänestori on ollut joukkueensa nuorille vaasalaisille pelaajille esikuva ja suunnannäyttäjä. Vaahteraliigassa pelanneessa Royalsissa Seppo on toiminut GM-tehtäviensä lisäksi päävalmentajana ja nyt vielä pelaajanakin.

Hattu päästä kun Royals-ikoni tulee kaupungilla vastaan.