Matkalla Ykköseen

Nyt se on sitten satavarmaa, että VPS joko putoaa suoraan jalkapalloliigasta Ykköseen tai joutuu karsimaan paikasta TPS:n kanssa.

Palloseura on sarjassa viimeisenä, kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. KPV on Palloseuraa kuusi pistettä edellä ja joukkueelle riittää kahdesta viimeisestä ottelusta yksi sarjapiste pitämään vaasalaiset takanaan, vaikka Palloseura voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Todellinen trilleri nähdäänkin Kokkolassa, kun joukkueet kohtaavat viimeisessä ”elämän ja kuoleman” -ottelussa. Asiahan on saattanut ratketa jo viikkoa aikaisemminkin, mikäli VPS ei pysty voittamaan kotonaan Helsingin IFK:ta tai että kokkolalaiset kurittavat toiseksi viimeisessä ottelussaan FC Lahtea. Tuulettaja ei ole ennustaja, mutta tilanne näyttää vaasalaisittain tukalalta.

Paluu viidessä vuodessa

Palloseuralla on parhaillaan menossa 95-vuotisjuhlavuosi ja viiden vuoden päästä seuran historiassa tulee täyteen sata vuotta. Liigasta on Tuulettajan mielestä helpompi pudota kuin sinne nousta, joten päämääräksi putoamisen hetkellä voisi ottaa esim. paluun liigaan viimeistään viiden vuoden kuluttua, jolloin tuo seurahistorian sata vuotta täyttyy.

Ei mennä nyt kuitenkaan asioiden edelle, vaan annetaan sekä VPS:lle että KPV:lle työrauha. Loppupeleissä huonompi joukkueista putoaa suoraan ja parempi pääsee vielä taistelemaan sarjapaikastaan.

Naisten pistepussi tyhjä

Jääkiekkoliigassa kuuden pelatun kierroksen jälkeen Vaasan Sport on toiseksi viimeisenä. Sarjan hännänhuippuna on Tuulettajan suureksi yllätykseksi Tampereen Ilves, jolle ennakkoon povattiin menestyksellistä kautta.

Sport on voittanut vain kaksi ottelua. Mutta ei hätää, sillä runkosarjassa on vielä jäljellä 54 koitosta. Huomattava on tietysti sekin, että sarja on suljettu eikä siitä yksikään joukkue putoa, vaikka pelaisikin kuinka huonosti tahansa.

Tampereen Tappara on piikkipaikalla ja joukkue ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua. Sport kohtaakin seuraavassa sarjaottelussaan huomenna juuri Tapparan tuolla Hakametsän hallissa, joten pistepussi tuskin karttuu.

Naisten jääkiekkoliigassa pelaava Sportin naisjoukkue ei ole voittanut vielä yhtään ottelua, joten pistepussi ammottaa tyhjyyttään. Seuran A-juniorijoukkue on edustusjoukkueen tavoin sarjassa toiseksi viimeisenä ja takana on vain Tampereen Ilves.

Näyttää Ilveksellä menevän todella huonosti. Kauankohan Karri Kivi saa jatkaa edustusjoukkueen päävalmentajana? Sportilla menee sentään paremmin!

Masentava menestys

Yleisurheilun MM-kisat alkoivat viime perjantaina Qatarin Dohassa. Suomella on kisoissa 22 urheilijaa. Avauspäivänä oli heti tulessa kahdeksan suomalaista ja menestys oli masentavaa.

Loppukilpailupaikka jäi kuudelta saavuttamatta ja kaksi maratoonariamme hoippui maalin, Hyryläinen sentään juuri ja juuri kahdenkymmenen joukossa. Olosuhteet olivat maratoonareille kammottavat ja kolmisenkymmentä naista joutuikin kuumuuden vuoksi keskeyttämään kilpailun.

Naisten 3000 metrin esteissä VIS:n Camilla Rickhardsson kompuroi pahemman kerran ja tulos jäi vaisuksi. Odotukset naisella olivat paljon suuremmat, joten pettymys lienee valtava. Kolmen ensimmäisen päivän jälkeen, kun 11 suomalaista on näyttänyt taitonsa, Hyryläisen 19. sija on edelleen Suomen top-ykkönen.

Mitalit ja pistesijat ovat tiukalla. Dohassahan on käynnissä sentään MM-kisat. Maailman parhaan ovat paikalla.