Mäkäräisellä kulkee ampumapaikallakin

Ykkönen, ykkönen, kakkonen ja ykkönen. On kuin vakion veikkausriviä lukisi. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen tulosrivistö maailmancupin alkukauden kisoista on vakuuttavaa luettavaa.

Sekaan eksynyt kakkonenkin oli vain vajaan sekunnin päässä ykkösestä.

Mäkäräisen hiihtovauhti on tiedetty aina riittäväksi, mutta nyt löytynyt ampumavire on uskomaton. Nolla-ammunnat eivät ole ihan joka vuotista herkkua hänen kohdallaan. Niitä on tullut keskimäärin kerran kaudessa seitsemän viimeisen vuoden aikana.

Parempi kuin koskaan

Kolme voittoa viidestä kisasta. Mäkäräinen on kolminkertainen maailmancupin kokonaisvoittaja, joka on tällä hetkellä elämänsä vireessä. Hän on tuonut monet ilonhetket kotikatsomoon. Nopeasti nousee esille kysymys, kuinka kauan tammikuussa 36 vuotta täyttävä nainen jatkaa kilpailemista?

Mäkäräinen on itse karttanut vastaamista tuohon kysymykseen, jopa vältellyt aihetta. Nyt kuitenkin on lohjennut vastaus lähes pyytämättä.

Ampumahiihtoliiton kattojärjestön, IBU:n julkaisemalla videolla kysytään, onko hän mukana vielä seuraavissa olympialaisissa. Ne järjestetään Pekingissä 2022.

– En jatka kolmea kautta, vaan yhden tai kaksi vuotta.

Tuosta ohimennen heitetystä lauseesta voi päätellä, että hiihtokuningattaremme tähtää - kaiken ollessa kunnossa - Anterselvan MM-kisoihin 2020.

Nautitaan nyt tästä menestysvireestä.

Naishiihdon pelastajaksi

Mäkäräisen menestys nostaa esille joka vuosi kysymyksen, olisiko hänelle käyttöä naisten hiihtomaajoukkueessa? Kysymys on ajankohtainen, sillä hiihtonaisemme ovat kaukana maailmankärjestä.

Hiihtovauhdin puolesta varmasti olisi, mutta palveleeko se ketään, jos Mäkäräinen hiihtää sijoille 6-10? Siinä on vaarana vielä, että jotain on oman lajin puolelta pois.

Viestijoukkueeseen Mäkäräinen olisi ainakin kiinnostava vahvistus. Siinäkin on omat vaaransa henkilökemioissa, sillä naishiihtäjät ovat oman arvonsa tuntevia. Ei sinne noin vain mukaan hypätä. Tietysti Mäkäräiselle on annettava näyttömahdollisuus.

Pulinat pois, jos hän lykkii latua muita nopeammin.