Maaottelutauko takana

Jääkiekon Helsingin EHT-turnaus pelattiin viikonvaihteessa. Suomen miehistössä oli 13 pelaajaa viime kevään maailmanmestarijoukkueesta. Mukavaa katseltavaa.

Tuulettajaa ilahdutti Tsekin yritteliäs peli, kun vastaavasti Ruotsi oli aneeminen. Yllättävää oli se, että Suomen tappioon päättyneessä Tsekki-ottelussa päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kovin kuumana, toki selvästä tuomarivirheestä, mutta sittenkin.

Ei kai vain kevään maailmanmestarijoukkueen päävalmentajalla ole se kuuluisa neste noussut tukkaan?

Filip Riska pelastaa

Oli miten oli, puolentoista viikon sarjatauko jääkiekkoliigassa on nyt takanapäin ja päästään tositoimiin. Tänään Sport kohtaa Hakametsässä Tampereen Ilveksen ja ylihuomenna perjantaina Kuparisaaressa Rauman Lukon.

Sport on sarjassa viimeisenä ja tie on vain ylöspäin. Sarjaa johtava Tappara on 36 sarjapistettä Sportin edellä. Sarjatauon aikana Sport on kuitenkin vahvistanut rivejään kolminkertaisella liigamestarilla Filip Riskalla.

Näyttää siltä, että Markus Jämsä on vihdoin tullut järkiinsä, antanut periksi ja tehnyt sopimuksen Vaasassa asuvan 34-vuotiaan pelaajan kanssa. Sopimuksessa on tiettävästi try-out -ehto jouluun saakka ja optio kauden loppuun. Nyt on mielenkiintoista nähdä, missä kunnossa syyskauden pelaamatta ollut Riska on. Tiedot kertovat, että mies on harjoitellut ja on pelikunnossa.

Apuja Sport todella tarvitsee, sillä kausi on tähän mennessä ollut pahasti mollivoittoinen: 17 pelattua ottelua ja kolme voittoa. Pelaajahankinnoista vastuussa olevalla Jämsällä on täysi syy pohtia tekemisiään.

Potkuja pian tiedossa

Viidestätoista suljetussa SM-liigassa pelaavasta joukkueesta kaksi on jo vaihtanut valmentajaa. Nyt huhutaan, että kolmaskin olisi vielä ennen joulua tulossa.

Ville Niemisen asema Pelicansissa on tukala ja ainakin kuluva kausi on miehelle viimeinen. Kemiat seuran suurimman omistajan kanssa eivät toimineet ja uusi valmentajakin on jo tiedossa.

Jalkapallossa puolestaan kaksi vaasalaisseuraa suunnittelee jo ensi kesää. Ykköseen pudonnut Vaasan Palloseura ja naisten Ykkösessä pelaava VIFK ja saman seuran Kakkosessa pelaava miesten joukkue ovat päättäneet myydä yhteistä kausikorttia.

Nyt mennään yli kielirajojen. Tässä kaupungissa on kuitenkin jouduttu kokemaan, että ruotsinkieliset vievät ja suomenkieliset vikisevät. Kuka tästä yhteisesti kausikortti-ideasta hyötyy? Se jää nähtäväksi. Toivotaan kuitenkin, että suuri yleisö löytää tiensä seurojen otteluihin.

Yleisöennätys tämäkin

Tuulettaja muuten huomasi, että päättyneellä kaudessa AC Kajaani ja liigaan nousseen Valkeakosken Hakan välisessä ottelussa yleisömääräksi jalkapallon Ykkäsessä ilmoitettiin neljä (4).

VPS:lla on tällä hetkellä voimassa yhdeksän pelaajasopimusta. Kymmenkunta pelaajaa jättää seuran. Ei hätää, sillä sarjakauden alkuun on vielä viitisen kuukautta.