Loppuunmyyty futiskatsomo

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston yli kymmenen hengen kokouskielto kaikissa sisä- ja ulkotiloissa sisätartuntatautilakiin vedoten koskettaa ihan kaikkia. Koko maan tilannetta katsellessa huomaa, että Pohjanmaan tartuntaluvut ovat edelleen aivan tapissa.

Avin kielto on voimassa ainakin lokakuun loppuun saakka. Eikä syyttä, aivan oikein.

Urheiluhan ei ole maailman tärkein asia, mutta tämä koskettaa nyt jokaista urheiluseuraa. Toiminta on järjestettävä toisin tai laitettava hetkeksi tauolle.

Vepsussa koronaa

Kaupunkimme ykköslajit urheilussa, jalkapallo ja jääkiekko ovat sarjojen kohdalta erilaisessa tilanteessa. Vepsulla on pari kotiottelua jäljellä, Sport ei ole vielä kotijäälle edes päässyt.

Palloseura reagoi tyhjille katsomoille pelaamiseen hienolla idealla. Koronakaranteenista palaava joukkue pelaa kaksi viimeistä kotiottelua loppuunmyydyille, kymmenen katsojan katsomoille. Stadion jaetaan kymmeneen lohkoon, joista jokaisessa on paikka yhdelle katsojalle.

Tulevana sunnuntaina pelattava ottelua Gnistania vastaan on varmasti loppuunmyyty, sillä Huutonetissä on jokaiselle lohkolle tehty tarjous. Hinnat pyörivät vielä alle satasessa, mutta kun huutokauppa päättyy lauantaina kello 16, hintoja voi vain arvuutella.

Oma nimetty paikka omasta lohkosta, on jotain aivan uutta. Vepsulle voisi heittää vielä ideana, että esittelisivät pelaajien lisäksi myös paikalla olevat katsojat.

Monsterijonne liekeissä

Kiekkoliigassa Vaasan Sport on pelannut kaikki ottelunsa vieraissa, ja sama kaava jatkuu ainakin lokakuun ajan. Ilahduttavaa on ollut maalivahti Rasmus Reijolan kaksi nollapeliä, jotka ovat tuoneet tärkeät pinnat.

Joukkueessa on muutenkin hyvä lento, sillä aikaisemmissa seuroissa, niin hyvässä kuin pahassa otsikoissa ollut Jonne Virtanen on täällä esillä vain hyvässä.

Seurajohtokin reagoi nopeasti Virtasen loisto-otteisiin. Kultakypärässä pelaavalle Månsterimånnille tehtiin pikavauhdilla oma T-paita, jota myytiin rajoitetun ajan.

Voimia ja kekseliäisyyttä muillekin seuroille.