Loistavaa, Topi Raitanen!

Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelussa Ruotsi oli naisten ottelussa suorastaan ylivoimainen, mutta miesten kisasta muodostui trilleri. Viimeiseen lajiin eli 1 500 metrin juoksuun lähdettäessä pisteet olivat tasan ja tilaston mukaan sen piti kääntyä naapurin eduksi.

Perjantaina 3 000 metrin esteet voittanut HKV:n Topi Raitanen oli kuitenkin toista mieltä. Pitkän ja tappavan kirin myötä mies teki kisassa näyttävän juoksun.

Topi hivuttautui loppusuoran auetessa kärkeen ja avasi hanat. Ruotsin valttikortilta, Kalle Berglundilta valuivat löysät alle, mies oli yllätetty. Kun Joonas Rinne kirmasi kolmanneksi, kääntyi lajin pistepotti Suomelle.

Naapurimaan kiekkojätti, suomalaisen äidin poika ja varsin hyvin suomea taitava Daniel Ståhl sanoi, että ruotsalainen voittaa aina. Nyt hän erehtyi. Raitanen pelasti Suomen miehet nöyryytykseltä, jollaiseen he ovat jo tottuneet viime vuosien aikana.

Pesis loppusuoralla. Pesäpallossa on siirrytty loppusuoralle. Naisten puolella loppuottelijat ovat selvillä, mutta miesten kiivas taistelu jatkuu.

Naisten mestaruudesta pelaavat Jyväskylä ja Tampere. Moninkertainen mestari, Lapuan Virkiä taistelee pronssista.

Miesten puolella kysymys kuuluu, löytääkö entinen lukkarivelho ja Kouvolan pelinjohtaja Matti Iivarinen sellaiset lääkkeet, että runkosarjan voittaja nousee ohi Sotkamon loppuotteluun?

Viime kauden mestarin, Vimpelin Vedon otteet ovat lipsuneet ratkaisuotteluissa. Joukkue hävisi Saarikentällä Joensuun Mailalle ja koki tappion myös pari päivää myöhemmin Joensuussa.

Päästäkseen loppuotteluun vimpeliläisten on voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua. Olisihan se täydellinen floppi, jos pesäpalloa hallitsevaan maakuntaan, Etelä-Pohjanmaalle, ei tulisi loppuottelupaikkaa.

VPS sinnittelee. Vaasan Palloseura elättelee toiveita kolmen parhaan joukkoon pääsemisestä.

Joukkueella on jäljellä seitsemän ottelua, joista kolme Hietalahdessa. Jaossa on siis vielä 21 sarjapistettä. Europeleihin on pitkä matka.

Pohjanmaan mestarin SJK:n tilanne ei ole kadehdittava.

>>>>>>> Stashed changes