Liiga jäämässä taas torsoksi?

Nyt ei näytä jääkiekkoliigassa todellakaan hyvältä. Oman kaupunkimme Sport tosin otti notkahduksensa jälkeen kotipinnat Ilvekseltä ja Pelicanseilta, mutta koronatilanteen alueelliset kiihtymistilanteet ovat sotkemassa pahasti sarjaohjelmaa.

HIFK, Tampereen joukkueet Ilves ja Tappara, Lahden Pelicans ja myös Oulun Kärpät ovat siirtäneet pelejään huonontuneen koronatilanteen takia.

Uusia solmuja

Nyt aluehallintovirasto ilmoitti uusista rajoituksista, jotka tulevat voimaan joulukuun alusta. Liigajoukkueista SaiPa, Kookoo ja HPK joutunevat siirtämään kotiotteluitaan.

Hämeenlinnalaiset peruuttivatkin heti neljä seuraavaa kotipeliään ajalla 1.–18. joulukuuta. Näille haetaan uutta pelipäivää myöhempänä ajankohtana.

Alueellisesti kaupungeissa ollaan eri tilanteissa. Kiihtymisvaihetta seuraava leviämisvaihe tietää automaattisesti kotiotteluiden välitöntä siirtoa. Jo muutamankin joukkueen kotipelien siirto aiheuttaa otteluohjelmaan aina vain uusia solmuja.

Tilanne aiheuttaa sarjaohjelmasta vastaaville omat haasteensa. Pelkästään runkosarjassa pitäisi kaikkien joukkueiden saada pelattua kuusikymmentä ottelua.

Pitkä joulutauko

Se lienee varmaa, että mikään seura ei taloudellisesti pysty pitkässä juoksussa pelaamaan otteluitaan tyhjille katsomoille. Tuskin edes yhtäkään.

Lähestyvä joulu tulee näyttämään suunnan, ja jos leviämisvaihe pahenee, se tietää lisää viranomaisrajoituksia. Toiveissa olisi joulun tuovan rauhan myös taisteluun koronaa vastaan, mutta tuskin se ihan seinään loppuu.

Toinen yhtä seurattu laji on raviurheilu, ja siellä tehtiin jo pikaiset johtopäätökset. Monella paikkakunnalla ajetaan tästä viikosta alkaen raveja, mutta ilman paikalle saapuvaa yleisöä. Ensimmäisiä paikkakuntia ovat mm. Helsinki, Jyväskylä ja Seinäjoki.

Formuloissa rysähti

Autourheilun kuningasluokkaa, F-ykköstä on ajettu koko kausi koronan ehdoilla. Viikonloppuna rysähti kunnon tälli, mutta siitäkin selvittiin säikähdyksellä.

Romain Grosjean ajoi Bahrainissa pahasti ulos, mutta käveli omin jaloin ulos palavasta autostaan. Onni onnettomuudessa oli, kun lääkäriauto oli aivan vieressä.

Bahrainista tuli seuraavakin mälli. Siellä ajetaan kilpaa tulevanakin viikonloppuna. Yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä englantilainen Lewis Hamilton antoi kolmen negatiivisen testin jälkeen positiivisen koronanäytteen.

Kaksi viimeistä F1-kisaa jää jo seitsemännen maailmanmestaruuden varmistaneelta rattisankarilta varmuudella ajamatta.