Lehmällä raveihin?

Perjantaina alkaa taas kotimaisen jääkiekon pääsarja, SM-liiga. Liigasta on kuulunut kaikenlaista jo ennen kauden alkua, tällä kertaa enemmän kaukalon ulkopuolisia asioita.

Teleoperaattori Telia, joka otti liigan televisioinnin harteilleen, ei ole saanut kaikkialla yhteyksiään toimimaan. Lisäksi uusi tilannehuone, jossa tutkitaan otteluiden aikana videotuomarointia, ei sekään tule toimimaan ennen kauden alkua. Ihminen on käynyt kuussa, mutta... miten se sanonta nyt menikään?

Mopo ja moottoritie unohdettu. Viikonloppuna suuri suomalainen verkkomedia jatkoaika.com ilahdutti vaasalaisia toteamalla, että ”Sport osallistuu raveihin lehmällä”. Entinen vertaus moposta ja moottoritiestä on unohdettu, tilalle on keksitty uusi vertaus.

Varsin kekseliästä, mutta valitettavasti myös totta. Sportin otteet ovat olleet juuri sellaisia kuin pahimmassa tapauksessa oletettiinkin. Paljon virheitä, vähän onnistumisia, mutta kovaa yritystä, vauhtia ja taistelua.

Jutussa mainittiin, että Sport voi lähteä jokaiseen otteluun altavastaajana. Lisäksi todettiin, että jos heidän sijoituksensa on joku muu kuin viidestoista, kausi on onnistunut.

Niin valitettavaa kuin se onkin, totuus taitaa olla juuri kuten sanottiin.

Naisten liigasta voi pudota. Sportin naiset ovat aloittaneet jo liigakautensa. Kahden ottelun jälkeen tuloksena on yksi voitto ja yksi tappio. Naisille täytyy toivoa erityisen paljon menestystä, sillä toisin kuin miesten liigassa, naisten liigasta voi pudota.

Sunnuntaina päättyi vaasalaisten osalta amerikkalaisen jalkapallon kausi. Viime vuonna Royals pelasi finaalissa, Vaahteramaljassa, mutta nyt oli vastassa päätepysäkki välierävaiheessa. Runkosarjan kolmosena Royals saa kuitenkin kaulaansa pronssimitalit.

Yllättävää kyllä, joukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye sanoi olevansa pronssiin tyytyväinen. Olihan kausi täynnä kaikenlaisia tapahtumia, valmentajan vaihdosta alkaen.