KuPS on mestari

Niinhän siinä sitten kävi, että Kuopion Palloseura nappasi futiksen Suomen mestaruuden 43 vuoden odotuksen jälkeen. Kaksi vuotta sitten seura oli hopealla, viime vuonna pronssilla ja nyt tuli Ari Lahden luotsaamalle seuralle täysi potti.

Oikea joukkue voitti mestaruuden, vaikkakin Tuulettajakin on ehtinyt aikaisemmin vannoa kestomenestyjän HJK:n nimeen. Seura oli kuitenkin tänä suvena täysi floppi.

Pohjalaisjoukkueille kausi oli huono. Haastajasarjassa SJK säilytti liigapaikkansa, mutta toisin kävi Vaasan Palloseuralle. Seura sai tosin hieman balsamia haavoille kukistettuaan jumbofinaalissa KPV:n, mutta voitto oli laiha lohtu.

Kokkolalaisetkin joutuvat nyt karsimaan sarjapaikasta kaksiosaisessa ottelussa Turun Palloseuran kanssa. Tuulettajan silmään pisti Palloseuran valmentajan uho, kun hän totesi, että takaisin tullaan. Jos ei vuoden, niin kahden kuluttua.

Turha uho mieheltä, joka omalta osaltaan on ollut vaikuttamassa siihen, että joukkue pelaa ensi suvena Ykkösessä. Tuulettaja toivookin ensi kesänä näkevänsä paikallisderbyn, ei VPS-Jaro, vaan VPS-SJK Akatemia. Saapa nähdä, että toteutuuko toive.

Tuulinen paikka

Mikäli Hesarissa olleeseen juttuun on luottaminen, Kuopion Palloseuran mestarivalmentaja Jani Honkavaara palaa ensi kaudeksi kotikaupunkiinsa Seinäjoelle ja ottaa vastuun SJK:n valmennuksesta.

Melkoisen tuulinen paikka Raimo Sarajärven omistamassa seurassa, jonka ovi valmentajien suhteen on käynyt varsin tiiviisti.

Tuulettajaa hieman ihmetytti, että vaikka jalkapalloliigan ja Ykkösen ottelut päättyivät viikonloppuun, alemmissa sarjoissa vielä jatketaan. Odotellaanko lunta maahan? Alkeellisissa olosuhteissa suomalainen futiskin parhaiten menestyy.

Ei mitään hätää

Jääkiekkoliigassa Vaasan Sport on pelannut 12 ottelua eli viidenneksen runkosarjan otteluistaan ja on sarjassa jumbona. Samaa jumbosijaa pitävät hallussaan muuten saman seuran naisten liigassa pelaava joukkue sekä seuran poikien A-junnujoukkue.

Mutta, kuten Tuulettaja on monta kertaa todennut, ei mitään hätää. Miesten liiga on suljettu eikä siitä voi pudota yksikään joukkue. Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikii Hiltunen, joka on samalla liigahallituksenkin vastaava, voikin rauhallisesti nukkua yönsä.

Seura pelaa joka tapauksessa ensi kaudella liigassa jäipä lopullisessa sarjataulukossa kymmenenneksi tai viimeiseksi. Tänään Sport kohtaa Tampereella Hakametsän hallissa sarjajohtajan Tapparan.

Sportin tavoitteena on olla runkosarjassa kymmenen parhaan joukossa. Hyvin vielä ehtii, sillä otteluita on jäljellä peräti 48. Se vaatii kuitenkin ryhdistäytymistä ja tasaisten otteluitten kääntämistä kotiin.

Kauden tähän mennessä suurin floppi on TPS, joka on epäonnistunut kaikilla osa-alueilla. Mikäli huhut pitävät paikkansa, seura on kauppaamassa parhaita pelaajiaan taloutensa tasapainottamiseksi. Keskitytään jo seuraavaan kauteen.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten suljetussa sarjassa voidaan menetellä. Toivottavasti huhut eivät pidä paikkaansa. Oliko muuten Niko Hovinen Sportille oikea hankinta?